Ben doğum yapalı baya oldu yazıp yazmamak konusunda kararsızdım ama doğumdan çok korkan arkadaşlarımı görünce yazmak istedim. 😍 5 temmuz sabah saat 8 yataktan bir ıslaklıkla uyandım ve resmen suyum gelmiş diye sıçradım hani hep merak ediyoruz ya gelse anlar mıyız diye anlaşılıyormuş bir anda eşime suyum geldi benim kalk diye bağırdım oda altına yapıyorsun aşkım saçmalama ne suyu dedi pazar sabahı olmasından mıdır nedir 😂 bir de son zamanlar gece de 10 kere tuvalete gidince 😂 sonra yok valla su bu dedşm ayağa kalktım baktı bacaklarından su akıyor ben duşa giriyorum dedim beraber girdik yardım etti sancın falan olur diye hemen acele ile girdim çıktım kaynanam ve annem bendeydi onları kaldırdım eşyaları arabaya koymuştuk hemen indik hastaneye geçtik doktor alttan baktı evet kese patlamış 2 cm açılma yatışını yapalım dedi 😱 kendi doktorum izindeydi aradım haber verdim akşam saat 9 gibi geleceğim ilk gebeliğin zaten 10 saat falan sancı çekersin yetişirim inşallah dedi 😂 saat 10 gibi yatış yapıldı saat 12 ye kadar hafif sancılar vardı 100 bile olmuyordu nst de alttan muayene falan devam ediyordu bir de açtım o yüzden lağma da yapılmadı şansa 😍 sonra 1 gibi doktorum geldi baktı açılma 3 4 cm olmuş dedi ama 12 den 1 e kadar çok sancı çektim nasıl dedim ya o kadar sancı 1 cm açılma sonra iyice arttı bunu içimden alın, ben yapamıyorum, ben doğuramam diye bağırıp eşimi yiyip durdum 😂😂 sonra yalvardım bana yardım et diye oda gözleri dolu dolu baktı ne istiyorsun söyle hemen yapayım dedi sezer yan istersen yaptıralım dedi ki asla sezeryan yok diyen adam 😂 bende yok epidural istiyorum hiç zararı yok sadece ücretli dedim tamam dedi koştu doktora falan sormuş form aldı geldi bana saat 13.40 imza attık bir alttan bakalım dediler 6 cm olmuş biz seni doğuma alırız zaten hiç gerek yok bir ağrı kesici vuralım dediler olur dedim sonra yatakta ıkındım bir süre ve saat tam 14.00 da doğumhameye girdim 4 kere falan ıkındım ve kucağıma aldım çok az bir dikişim vardı.
Ben ne öyle yürüyüş ne sporlar ne nefes egzersizleri falan yapmadım ama kendimi hamileyim diye de hiç salmadım hep ayaktaydım işimi yapardım son güne kadar.
Doğumdan bir gece önve bile cinsel ilişkiye girdim çok faydası oldu eminim
Hiç strese gerek yok evet zor ama öyle ya da böyle oluyor ve o an şuana göre daha az stres oluyor inanılmaz bir sakinlik geliyor kendinizi kasmayın yeterli
En büyük tavsiyem ise bu güzel günlerde en çok emzirme ile ilgili bilgi alın ben yapmadım ve cahillikten 3 aylık bebeğimi memeden kestim eğer şu an bildiklerimi o zaman bilseydim hala emziriyordum.
Kimseye kulak asmayın her anne evladına yeter her anne evladının doyup doymadığını anlar ve en doğru bilgi güncel olandır. Umarım benim gibi kolay bir doğumunuz olur 2 saat ağır sancı 25 dakika da doğum 😍 Allahım sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin 😍