Obsesifk Bişiy dicem ben 14+4 hamileyim ilk üç ay sucuk bile yemedim bebeğe zararlı olur diye şimdi 3 ayı doldurduk hindi füme aldım çok seviyorum ve çiğ yeniyor salam gibi bebeğe zararı olur mu? Çok sağlıklı bol protein az yağ var içinde.
Mervee Obsesifk hamilelikte çiğ gıdalar yenmez canm, bakteri yüzünden enfeksiyon vs.neden olduğundan, eğer çok canın istemiyorsa yeme derim salam,sosis yani şarküteri türü
Bhr34 Çiğ etler yasak canım.ama geçen bi yazı okumuştum çok yemek istiyorsanız birkaç gün buzlukta dondurun donunca bakteriler ölüyor diye bi araştır istersen
Mervee Bhr34 çözülmeye alındığında tekrar bakteri üremesi başlar canm hemen tüketmek gerek, dondurucuda da -18derece olduğundan üreme durur zaten, aklınız karışmasın
Mervee Obsesifk yeterli ısıl işlem uygulandığında bakteri ölür belirli bir ısı üzerinde, ben de sucuk yiyorum ama çiğ Gıdalarda füme dahi tüketmedim. Sen bi doktoruna da sor istersen ama keyifle ye diyeceğini sanmam
Bhr34 Mervee ben zaten normaldede bu yiyecekleri hiç tüketmem ama o yazıyıda bu bu platformun hamileyim bölümündeki forumlarda okumuştum 🙄🙄