Merhaba kızlar. Hamilelerin doğum hikayeleri okumasini cok dogru bulmuyorum hamileligimin başında bende çok okur dinlerdim ama sonra çok etkilenip olmamaya karar verdim burda paylaşmamın nedeni ise gerçekten bazı doğum hikayelerinin sizi olumsuz etkilememesine vesile olmak. 4 gün önce doğum yaptım aksam 11 gibi zumba dans ediyorken gece 4 gibi sancılarım başladı bebiş için hatim yapıyordum bir cüzün kalmıştı bir yandan cüz okurken bir yandan sancı çekiyordum zor bela cüzumu bitirdim namazımı kıldım artık sancılar iyice sıklasmisti annemi kaldırdım bir çorba yap dedim eşimi de kaldırıp duşa girdim çıkıp çorbamı içtim hastaneye gittiğimizde saat 8.00 civarıydı hemen ebeler geldi 8 cm açılman var dediler şok oldum dedim çok şükür demek ki çok çok kolay olacak doğumum hemen doktor çağırıldı dogumhaneye götürdüler fakat muayenede çocuk yukarda dediler sancı odasına gittim sancılarım sık sık ama az az geliyordu suni sancı verelim dediler kabul etmedim zaten açılmam fazla diye ama odada sancıları çekmeme rağmen her gidip geldiklerinde aynı dediler artık sancılar çok yorunca suni sancıyı takin dedim taktilar ama normal sancimla pek bir farkı olmadı en son tekrar dogumhaneye götürdüler biraz daha var odaya alalım dediler artık gitmek istemiyorum burda cekeyim dedim doktor geldi bir iki ıkındım derken doğumum gerçekleşti. Biraz uzun oldu farkındayım ama normal doğum düşünen annelere tavsiyelerim var;
Birincisi gerçekten psikoloji çok önemli yapabileceğinize inanırsanız başarırsınız
Evde bir hastanede iki kere duş aldım imkan varsa sıcak su çok çok iyi geliyor
Eşin desteği çok önemli o kadar saat o sancıları çekmemin en büyük sebebi eşimin sevgisi ve masajları oldu
Bol bol yürüyüş yapmak hamilelikteki hareketler çok yardımcı oluyor
Kimsenin dediğini önemsemeyin her doğum kendine özel biricik, insanlar suni çok kötü dediler diye çok uzun süre suni istemedim ama sonunda iyi ki almışım dedim. Bu her doğum için böyle sizin icin hangisi iyi bilemezsiniz sezaryense de normalse de onun sizin icin en iyisi olduğunu dusunmeniz lazım.
Ve son olarak normal doğum gerçekten korkulacak bir şey degil kendinize guc verirseniz cok kolay atlatabilirsiniz.
Hepinize kolay doğumlar diliyorum, sağlıkla hayırla alin bebisleri kucaginiza insAllah. Rabbim tüm isteyenlere de bebek hamilelere de sağlıklı doğum nasip etsin.