Doğuma yakın sürekli burada doğum hikayeleri okurdum.bu yüzden yazmak istedim hem de anı kalsın bana istedim:) 38.haftaya kadar ne açıklığım vardı ne nstde sancı çıkıyordu ne de bebişim kanala girmişti. gebelik süreci boyunca devam ettiğim doktorum artık gelse iyi olur yoksa biz müdahale edicez dedi 38. haftada. ben de suni sancı ya da fitil verip vermeyeceğini sordum.açıklık olmazsa vermeyeceğini,çünkü o durumlarda doğumun güzel ilerlemediğini söyledi.yani üstü kapalı sezeryana yönlendirdi.ani bir kararla doktor değişikliği yaptım ve iyi ki yapmışım diyorum şu an çünkü sezeryana yönlendirmek için hiç bir neden yoktu. 39+3te gece uyku arasında hafif sancılar hissettim regl sancısı gibi yarım saatte bir 4 kere falan ama umursamadım ve uyumaya devam ettim. gece 5buçukta tuvalete kalktım veee malum suyum gelmeye başladı önce az az sonra çoğaldı.ayrıca baya sarı yeşil gibiydi su ve ben korktum kaka yaptı diye.neyse apar topar hastaneye gittik.açıklığım 1,5 cm. fitil verdiler ama çok ilerlemedi. 11:30 gibi suni sancı verildi. 12:30a kadar her şey gayet yolundaydı sancılar beni zorlamadı,yürüyüş,pilates topunda hareket falan yaptım.12:30da 4cm olmuştu açıklık ve sancılar zorlamaya başladı.dedim ben epidural istiyorum:) epiduralden sonra sancılar biraz azaldı yarım saat falan.sonra yine inanılmaz arttı.ebeye dedim epiduralin etkisi geçti.kontrol edelim dedi ve pat 8cm.yani yarım saatte 4ten 8e çıktı açıklık.epidural yavaşlatmadı benim doğumumu aksine hızlandırdı dedi ebe.sonra bir kontrol daha ve ebe sen doğuruyosun dedi.hemen doğumhaneye geçtik.sanırım ıkınmayı beceremedim bi yarım saat kaldık içeride 7 8 ıkınmada çıktı bebişim.en son ıkınmadan önce vazgeçtim yapamayacağım beni sezeryana alın diyodum.doktor da bu cümleyi duyduğumuza göre artık bebiş geliyor dedi ve geldi.balık gibi kaydı kızım içimden:) eşim de girdi bu arada doğumhaneye.sonrasında dikişler falan ve ben baya hissettim dikişleri.10 gün kadar da dikişlerim acıdı.ama doğum sonrası gece hep ben ilgilendim kızımla tek refakatçim eşimdi o da uyudu sızdı kaldı adam:)tuvalete falan da kendim gittim,bebeğimi de emzirdim.normal doğum olsun diye çok istiyordum kızıma rahat bakabilmek için çünkü yanımda kimse olmayacaktı hastanede.ertesi gün başka şehirden ablam geldi ama o da 5 gün durup gitmek zorunda kaldı.yani diyeceğim o ki yalnız da çok güzel bakılıyo bebişe hiç korkmayın.5.gün temizlik bile yaptım evde.şimdi kızım 14 günlük bir boncuk.ultrasonda 3200 görünen kızım 2715 doğdu haliyle minicikti ve bakıp ilgilenmesi zordu.yani doğumum aktif olarak 12:30 14:46 arasında oldu ve çok hızlıydı.ben akşama kadar beklerim diye düşünmüştüm.şimdi minik kızımla yeni hayatımıza adapte olmaya çalışıyoruz.zor ama güzel.umarım herkesin doğumu gönlündeki gibi ilerler ama her şeyin sonunda önemli olan yavrunuza kavuşmak doğum sadece bir araç yani çok diretmemek lazım.önemli olan bebişlerimizin ve bizim sağlığımız:)