Arkadaşlar dün bu iğneyle ilgili başıma gelen bir şeyi, bilginiz olsun bu iğneyi yaptıracak olursanız doktorunuz verirse siz de sorun, söyleyin diye paylaşmak istiyorum. Yarın 37. Haftamda mecburi sezaryen olacağım, her ihtimale karşı doktorum celestone yapalım dedi. 4 doz; 12 şer saat arayla 2şer doz yapılacak şekilde. Ben de yan etkisi olup olmadığını, iğneye uygun olmayan bir durumum olup olmadığını filan sordum, olmadığını söyledi. Ama iğnenin kortizon içerikli olduğunu bilmiyordum kendisi de bahsetmedi. Sonra dün gece uykumdan aşırı susamış olarak uyandım. Bütün gece su içip tuvalete gitmekle geçti. Bu arada çok belirgin değil ama ayaklarımda da hafif ödem oluştu. İğnenin yan etkileri olabilir diye araştırırken kortizonlu olduğunu öğrendim benim de kortizol hormonum yüksek olduğundan (endokrin doktorum kortizonun, kortizolün yapay hali olduğunu söylemişti) kortizon içerikli iğne ilaç kullanamıyorum. Sabah ikinci dozu yaptırmadan durumu doktoruma anlattım ikinci dozu yapmayalım dedi. Eğer böyle bir durumunuz varsa, ya da bilmiyorsanız ama çok stresli bir hayatınız, anksiyete bozukluğunuz varsa (kortizolünüzün yüksek olma ihtimalini artırır) doktorunuzla durumunuzu paylaşmadan iğneyi yaptırmayın