Evet sonunda bende geçte olsa doğum hikayemi yazıyorum :) 40+1 de burda post açmıştım doğuramıyorum diye 40+5 de normal doğumum nasip oldu :) 9 ay boyunca sıfır sıkıntısız geçen bir hamilelik sonrası doğumumda rabbim sayesinde istediğim gibi oldu.Hemen doğum hikayeme geçiyorum kızlar:)Alışveriş merkezinde düşüp bayılarak öğrendiğim hamileliğimi kendimi kasmadan istediğimi yiyip içerek geçirdim.Kan verirken bayılan ben tüm hamileliğim boyunca bol bol kan verdim hiçte bayılmadan:)Hep normal doğuma şartladım kendimi ve 40+1 de doktorum bana Begüm bu son hafta pazartesiye kadar gelmezse alıcam dedi ve o an yıkıldım çünkü çatım müsahitti çünkü kızım geliş pozisyonundaydı tek sorun gelmemesiydi :) Doktoruma suni sancıyla doğurtsanız beni deyince tamam gel üç gün sonra açıklığına bakayım ona göre konuşuruz dedi gittim üç gün sonra ve 3cm açıklığım olduğunu öğrendim.Seni sabah 6 da yatırayım mı hastaneye doğurtayım mı dedi ben tabi şok hemen olur tabi dedim hem heyecan hem sevinç çıktık hastaneden :) bildiğiniz sezeryana gitcekmişim gibi randevu aldım doktorumdan:)hemen kuaföre git föndü manikür pedikürdü heyecanla hepsini yaptırdım:)o gece saat 2de kendi sancılarım tuttu ve 4e kadar bekleyip sancılar 5 dk ya inince doktorumu aradım oda hastaneye geç geliyorum dedi yolda sancılarım arttı 3 dkkada bire düşünce tamam dedim açıklığım artmıştır ama nerdee gittik ebe bi baktı hala 3cm.Tabi benim moral yerle bir oldu birden ama bi zar varmış o çok incelmiş doğumun kolay olcak deyince oh dedim :) kendi sancılarım tuttuğu için suni sancıya gerek kalmadan epidureli vurup yatırdılar beni buarada epidurelde hiç bişey yok burda ondan korkan çok vardı kızlar hiç korkmayın iğne hiç acıtmıyor sonrasında da ağrı falan da yapmıyor.neyse sonrasında ebe bi kaç kere geldi baktı açıklığım 6cm olmuş sonrasında 8 cm olmuş ama benim suyum hala gelmemişti ki sabah saat 10da ebe patlattı evet kızlar sonrası biraz kötüydü su patladıktan sonra epidurelin pek etkisi kalmadı bebeğin kanala girmesi açıklığın 10cm olması falan derken öğlen 12de kızımı aldım kucağıma.Ben normalde çok hassas birisiydim regl olduğum an sancım tutmasın diye hemen ağrı kesici içer ve ilk gün toplam 3 ağrı kesici içerdim.kan veremez düşer bayılır üç gün kendime gelemezdim normal doğumdan hep çok korkar beni bayıltıp alsınlar karnımdan derdim ama hamile kaldıktan sonra kendimi normal doğuma şartladım ve yaptım :) Ben yaptıysam herkes yapar hiç korkmayın rabbim yardımcı oluyor.Kızım şimdi 2 ay 5 günlük oldu:)Sorularınız olursa cevaplarım.Buarada aklıma gelmişken bebeğinizin doğduğu gün mutlaka su verin bana dediler dinlemedim büyüklerimi vermedim bebeğim sarılık oldu çok pişman oldum ve sarılık olur olmaz hergün su verdim hergün de doktora kontrole gittim sarılığı düştü ve hastaneye yatırmadan bitirdik sarılığı.Çoğu doktora kalsa su verdirtmiyorlar hiç bakmayın onlara lütfen verin bebeğinize su.Suyun hiç bi zararı yok aksine sarılık olmasın diye faydası var.Hepinize kolay doğum diliyorum🙏