2018 Kasım ayında ilk defa hamile kaldım karar verdikten sonra çok çabuk hamile kalınca çok sevinmiştim ama malesef boş gebelik olduğunu öğrendik. 8 haftalıkken ocak ayında ilk kürtajımı oldum ağlayarak. İşte maceram böyle başladı. Takıntılı bi insan olduğum için sebebini araştırmaya başladım. Derdi olan herşeyi bilir derler gerçekten de gebelik konusunda bütün terimleri öğrendim. Genetik testler yaptırdım hiç sorun çıkmadı. 6 ay sonra yeniden hamile kaldım. Malesef onda da 3 aylıkken ense kalınlığı fazla çıktı. Dünyam kararmıştı resmen. Kistik higroma teşhisi kondu tüm vücudunu ödem kaplamıştı. Cvs önerdiler. İşlem için gittiğimde kalbinin durduğunu öğrendim. İşlem yapılmadı haliyle. Şimdi düşünüyorum da riskli bi test olan cvs öncesinde kalbi durduğu için şükrediyorum. Ya işlem sonrası dursaydı ben sebep oldum diye kendimi suçlayacaktım bi ömür. Ama Rabbim bizi bu vicdan yükünden kurtarmış sonra anladık şükürler olsun. İkinci defa hayal kırıklığına uğramıştık. Suni sancı verildi 2 dil altı 6 fitil derken sabah 9’dan akşam 9’a kadar bekledim ama açılma olmayınca düşük olmadı beni eve yolladılar yarın yeniden ilaç vereceklerdi ki evde lekelenmem başlayınca tekrar hasteneye gittim ve gece 12’de düşük yaptım. Hiç acı hissetmeden düşmüştü bebeğim. Ama ben düşük yaparken bi kadın doğum yapmıştı işte o anın tarifi yok resmen kalbim bedenime ağır geldi. Keşke ben de doğum için yatsaydım diye çok ağladım. Doktorum 2 ay korunma önerdi. Bu arada ben de Amh testi yaptırdım.O da ne! Rezervim çok düşük çıktı 0.42! Dünyam bi kez daha karardı. Hamile kalıyordum ama sağlıksız oluyordu. Bu kadar düşük rezervle belki artık hamile bile kalamayacağım hiç anne olamqyacağım diye çok ağladım. Hatta eşime boşanalım benim çocuğum olmuyor bile dedim. Ama sağolsun canım eşim benim en büyük destekçim oldu ben senle çocuk için evlenmedim ama inanıyorum olacak dedi beni hep motive etti. 2. Kayıptan sonra tüp bebek denemeye karar verdik madem rezervim düşüktü vakit kaybetmemeliydik. Son kontrolde 1 yumurtamın geliştiğini gördük. Doktorum neden denemiyorsun belki bu sefer sağlıklı olur her gebelik farklıdır yumurtan çok güzel olgunlaşmış tüp bebeğe gerek yok dedi. Biz yine sağlıksız olma ihtimaline rağmen risk alıp denedik ve mucizem böyle başladı. Tek yumurtayla Ocakta yeniden hamile kaldım. Takibe başladık. Ben hep tedirgindim her kontrole dualar okuyarak ağlayarak girdim. 2’li test en büyük korkumdu. Çünkü önceki kaybımda ense kalınlığı bu zamanda ortaya çıkmıştı. Ama bunda şükürler olsun risk çıkmadı. Üstelik cinsiyetini de öğrendim ilk defa. Bi oğlum olacaktı.💙 öncekilerde cinsiyet belli olmadan kaybetmiştim. Tedirginliğim detaylı usg ye kadar sürdü çok şükür onda da sıkıntı çıkmadı ondan sonra biraz rahatladım. Çok rahat bi hamilelik geçirdim. Nihayet doğum zamanı geldi normal doğuma uygundum ama bende hiç açıklık yoktu. Doktor açılmayı tetiklemek için uğraştı ama işe yaramadı. En sonunda 13 Ekimde saat 09.45 te yatışım yapıldı. Bu sefer serumla suni sancı verildi malesef yine açılma olmadı. Bırakın açılmayı sancı bile olmadı ilk 5 saat. Tabi bu arada bebeğimin kalp atışları sürekli kontrol edildi çünkü suni sancı bebeğin kalbini etkiliyormuş. Doktorum mecbur olmasaydı suniden yana değildi. Açılmam olmayınca doğum uzayıp bebek riske girmesin diye epidural de alamadım. Artık sancılar en yüksek dozdan veriliyordu. Açılmam max. 5 cmdi. Doktorum ebeye suyunu patlatın dedi. Sancılar yavaştan başladı. Ama açıklık yine artmadı. Bana son çare olarak açıklık için iğne yapıldı. Şükürler olsun ki bebeğim dayandı yoksa sezaryene alınacaktım. Akşam 12 ye doğru sancılarım sıklaştı. Açılmam 8 cm olunca doğumhaneye indirildim. 1,5 saat de orda sancı çektim. Ama doktorumun desteğiyle 14/10/2020 01:45’te 40+4’te oğlum Sina’ya kavuştum. 💙 Gerçekten o an tüm sancılarım bitti. İçte 4 dışta 2 dikişim var. Dikiş en büyük korkumdu ama gerçekten çok kolay oldu . Önce iğne yapıldı sonra dikildi çok hafif bi acı hissettim korkmayın dikiş acısı doğum yanında hiçbişey.. benim doğumum max suni sancı verildiği için çok zor ve ağrılı oldu. Öleceğimi düşündüm. Kendi sancım olsaydı bu kadar zor olmazdı. Ama suniyle doğum yapacakları korkutmak istemem belki size düşük doz verirler açılmanız hemen başlar. İlla benim gibi olacaksınız diye bişey yok. Hikayem böyleydi. Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın evlatlarımıza hayırlı uzun ömürler versin. Hikayemi umut olsun pes etmeyin diye paylaşmak istedim. Allah’tan umudunuzu kesmeyin sevgiler🌸