Merhaba hanımlar, sonunda bende doğum yaptım ve sizlerle doğum hikayemi paylaşmak istiyorum, bebeğim biraz kilolu görünüyordu ultrason ölçülerinde o yüzden doktorum fazla beklemek istemedi çünkü vajinal varislerim vardı ve bebek ne kadar küçük olursa biizm için o kadar iyidi, 38.haftamdasuni sancı ile doğumu başlatmaya karar verdik, 3 cm açıklığım vardı ve rahim ağzı oldukça yumuşak dedi doktorum suni sancının tutması için rahim ağzı yumuşaklığı ve açıklık önemliymiş, ilk doğumum da suni sancı ile olmuştu ve 9 saat korkunç sancı çekmiştim epidural de tutmamıştı o yüzden korkuyordum, ama ikinci gebelik olunca daha rahat olur diye rahatlattı beni doktorum, 17 Ekim cumartesi sabah 10.30 da hastaneye yatışım yapıldı, lavman yapıldı suni sancı başlatıldı suyumu patlattılar benimle ilgilenen ebe o kadar iyidiki, umarım sizde öyle ebelere denk gelirsiniz, hızlıca 6 cm oldu açılma ve sancılar beklediğim kadar korkunç değildi, sancı gelince derin Bi nefes alıp geçmesini bekledim kendimi çok yormamaya çalıştım çünkü doğum anında ihtiyacımız oluyor enerjiye, bütün enerjiyi sancılar da harcayınca ıkınmak için gücünüz kalmıyor maalesef, bu sırada plates topu kullandım üstünde zıpladım ebe hangi hareketleri yapmam gerektiğini söyledi, 6 cm den sonra sancılar iyice artmaya başladı ve epidurel yaptırmaya karar verdim, bu sefer epidural etki etti ve çok rahat ettim 10 cm açıklığa ulaştık, bebeğin geldiğini hissediyordum artık baya baskı oluyordu aşağıya doğru, doğumhaneye gitme vakti gelmişti ıkınmak için enerjim vardı ama yeterli değildi bu yüzden ebe karnıma 3 kere bastırmak zorunda kaldı, bebeğin başı çıkınca gerisinin ıkınarak çıkardım kesi yapılmadı çok rahat bebek çıkar diye, ama bizim oğlan eli yüzünde çıkınca küçük Bi yırtılma oldu o yüzden dikiş atıldı, vajinamda ki varisler de Bi sıkıntı olmadı kanama falan olmadı yani, 13. 47 de bebeğimi kucağıma aldım çok şükür 😍 bebeğim 3540 kilo 52 cm 38. Haftalık olarak doğdu, sorularınız olursa cevaplayabilrim 🤗 bu arada gebeliğim boyunca oturmadım iş güç yeme içme bide oğlum var 4 yaşında onunla ilgilendim derken hareketli Bi gebelik oldu belki onunda etkisi vardır kolay doğum olmasının 🤗