Lavinya07 Merhabalar anneler uzun olacak hikayem kaç gündür sancı kasılma su gelmesi konularında tavsiyelerinizi alıyordum 25 ekim gündüzden sancı vardı önemsemedim gece 2.20 gibi şiddetli sancım başladı hastane de uzak olduğu için hastaneye gittik saat 4 gibiydi sancılar dayanılmaz değildi ama sık geliyordu doktor yatışı yaptı açıklık 1cm dediler ebe uyuduğu içim hiç ilgilenmedi kaç defa odasına gidip zorladım kapıyı açsın bana baksın diye. Kilitli kapısını açıp zor teşrif etti. Sonra normal doğum katında oda yokmuş üst kata sezeryana çıkardılar sancılarım artmaya başladı saat 7 ye kadar dayandım ama doktor zorlama artık dedi. Açıklık hiç gelişmemiş dedi bu arada ben hala ısrar ettim doğumu normal istiyorum diye suni sancı veremem dedi kendi sancılarım çok yüksekmiş damar yolu açıldı ve iğne çok büyüktü sancı çekerken damar yolum yüzünden zorlandım çıkarıp atın dedim rahat hareket edemedim ama kabul etmediler sonra aşırı boğazım kuruydu acıktım hiç bişey vermediler yanıyordum su bile içemedim saat 9 oldu artık sancıdan bayılacak gibiydim dayanamıyorum diye bağırdım ebe gelip açıklığıma bile bakmadı doktora dedim beni sezeryana alın sancılar 2- 3 dk da bir geliyordu ve anacı geldiğinde aşağı doğru itme hissi vardı ve konuşacak halim bile kalmamıştı kimsenin umrunda değildim yanımda sadece eşim vardı o da acı çektiğim için sezeryan yap dedi sezeryana giderken baygın gibiydim yürüyemiyordum bile çektiğim sancılardan dolayı. Doktor da hemen sezeryana aldı zaten onun planı en baştan beri sezeryan yapmakmış bence. Artık spinal anestezi bile alamayacak durumda olduğum için tamamen bayılttılar 25 ekim saat sabah 9 da bebeğim doğdu. Çok şükür durumu gayet iyi hep emiyor. Hala hastanedeyiz onca sancıdan sonra şuan sezaryen zorluklarını çekiyorum keşke iyi bir doktor ve hastane bulabilseydim. Böylesi kısmetmiş.sorularınız olursa cevaplarım inşallah doğum bekleyen anneler bebeklerinize sağ Salim kavuşursunuz kolay doğumlar diliyorum 🌸
Bir_Prenses_Annesi Lavinya07 Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün sizede cok qecmis olsun en kısa sürede düzelirsiniz ins 🤲🏻benim 2 tane sorum war cok merak ediorum suyunuzun qeldiqini nasıl anladınız? Sancı nasıl bisey acaba aqrısı neye benzio 🙄
Sancar Bebegınızı sag saglım kucagınıza almıssınız ya hepsi gecmiştir. Rabbim saglıcakla buyutmeyı nasıb etsın. Hangı hastane acaba ve şehir
Lavinya07 Bir_Prenses_Annesi sağolun. Suyum geldiğini şöyle oldu, daha sıvı berrak bişeydi akıntı gibi değildi idrar kokusu da yoktu. Zaten gecesinde de sümüksü yapışkan bir şey geldi o nişanmış kimisinin kanlı oluyormuş benimki beyaza yakın sarımsı bir renkti. Yani sancıyı nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama yavaş yavaş başlıyor içten bir kasılma sonra şiddetleniyor ama son sancılarda acıdan bayılacaklar gibi olmuştum tüm vücudu etkiliyor çok değişik bir his tarif edemedim ☹️Kimisinin daha az şiddette oluyormuş ama
Lavinya07 ESMAARAS açıkçası ben sezeryan olacaksa spinal olsun istemiştim ama o da nasip olmadı. Onun farkını bilmiyorum ama herşey siz uyurken olup bitiyor eğer aşırı korku varsa bu daha iyidir herhalde. Ayrıca hiç bel ağrısı vs yaşamadım doğumdan sonra o yönden de iyiydi Allah’a şükür 🙏 ama seçme şansım olsaydı spinal denemek isterdim bir daha hamile kalırsam spinal istiycem 😊
ESMAARAS Lavinya07 ya bebegın dogum anını gormek ıcınmı canım bende genel ıstıyomda az kaldı sonda acıdımı
Nur1903 Merhabalar öncelikle bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah 🙏🏻 Benim size sormak istediğim şey, normal doğum sancısıda çekmiş biri olarak sezeryan sonrası ağrısı mı daha acılıydı normal doğum sancısı mı size göre 🙏🏻
Lavinya07 Nur1903 herkesin farklı olur bence ama normal doğum sancısı bambaşka bir acıydı o sancıyı çekmesem yaşadığım en zor şey sezeryan sanardım ama benim doğum sancım gerçekten çok şiddetliydi. Son anlarda yürüyemedim gözüm filan karardı konuşamadım acıdan. Bir de psikolojik durumunuz ve açlık susuzluk da bence doğum sancısını aşırı etkiliyor diye düşünüyorum. Yanımda sadece eşim vardı annemlerle konuşmuyordum tatsız olaylar yaşanmıştı bir de susuzluk aşırı kötü hissettirdi bana o acı nasıl çekilir derseniz birisi sizi sürekli motive edecek sancı girdiği anda rahat rahat bağırıp çağıracaksınız masaj yapılacak bir yerleri tırmalayacaksınız ve kimse ne yaptığınızı sorgulamayacak yani bu imkanlar verilmesi lazım 😅 bazı ha
Lavinya07 Nur1903 dediklerim sizi korkutmasın ama kimisinin hızlıca açılması oluyor sancısı az oluyor benim sancı çoktu ama hastane doktor vs sıkıntıydı ilgisizlerde hep. Umarım sizin doğumunuz güzel olur doktor çok önemli ebe ve hemşireler de öyle. Ayrıca ben şimdi o sancıyı çektim ama yine 2. Bebeği düşünürüm çoktan unuttum bile sancı vs ☺️
Aysesrc Lavinya07 sanki kendi doğum hikayemi okuyorum saatlerimiz bile aynı farkı benim Sünni sancı almam birde açılmamı kontrol etmeleri fakat açılmamın olmaması benim de suyum gece 2 de geldi doğumum sabah 10.00 da oldu bende kendimi doktora yalvarmaya hazırlamıştım ki doktor bebek strese girdi kalp atışları düşüyor deyip beni acil sezeryana aldı o yüzden sizi çok iyi anlıyorum iki acıyı da yaşamak çok zor şükür bebeğimizi sağlıcakla kucağımıza alabildik 🙏