Selam arkadaşlar . Size 40+3 de 0 açılma ve 0 sancı ile suni sancıyla başlayan Doğum hikayemi anlatacağım biraz uzun olabilir 🥰 Bebek sahibi olabilmek için POlikistik Over olduğum İçin çok zorlu yollardan geçtim sonrasında çok şükür Rabbim nasip etti . Hamilelik sürecimde düşük tehlikeleri vs derken hepsini atlattım . Güzel bir hamilelik yaşadım aslında genel olarak doğuma gittiğim gün bile eşim seni bıraksalar bu çocuğu daha birkaç ay daha içinde tutarsın diye dalga geçiyordu 😂 Gelelim Doğum hikayeme koronadan dolayı ve bide üşengeçlik eklenince evde yatarak hamilelik geçirdim yürüyüş vs çok nadir ara ara yaptım . En son 37nci haftada falan bir tane pilates topu aldım günde 5 dakika falan sonsuzluk işareti , ileri geri , sağ sol hareketleri yaptım topun üzerinde . Aslında sezaryen olacaktı doğumum ama ben korktuğum İçin biraz daha bekleyelim diyip vazgeçtim😂 işin aksi yanı normal Doğum suni sancıda burada okuduklarımdan dolayı bende korku oluşturuyordu ama sonuçta çocuk içimde kalacak değildi 😂 doktoruma en son 40ncı haftada gittim ve açıklık yine sıfırdı sancı yine sıfırdı. 40+3 de suni sancıyla doğumu başlatalım mı dedi o an bir cesaret tamamdır dedim . Üç gün vardı son olarak herşeyimi hazırladım eşime hemen Meryem anaotu arattırmaya başladım ve hastaneye gitmeden bir
gün önce suyuna okunacak duaları okudum . Annem Ben eşim ertesi sabah hastaneye 9:30da giriş yaptık . Yatış yapılır yapılmaz suni sancım takıldı . Serum takılır takılmaz Meryem ana otunu suya koyduk . Heyecanla beklemeye başladık . Ben tv izliyorum arada kalkıp yürüyüp dans ediyorum adet sancısı gibi sancılar giriyor ben story falan çekiyorum😂 hemşireler ebeler kontrole geliyor beni o halde görünce sancının dozunu arttırıyorlar hala ağrı yokmu diyorlar açılmamı kontrol ediyorlar nstye bağlıyorlar ara ara ben hala adet sancısı gibi diyorum bidaha geliyorlar yine beni iyi görünce dozunu arttırıyorlar derken doktorum suyumu patlattı artık sancılar artmaya başladı açılmam Meryem anaotuyla beraber ilerliyordu onu takip ederek ne zaman doğurcağımı tahmin etmeye çalışıyorduk . Sancılar ve açılma başlayınca eşime hemen arabadan pilates topumu getir dedim çünkü virüsten hastaneninkini kullanmak istemedim . Sancı girdikçe pilates topunda sonsuzluk işareti çizdim sağ sol , ileri arka hareketleri yaptım . Yatağın ayak ucundan tutup squat yapar gibi oturup kalktım yürüdüm oda içerisinde bol bol doktorumda yatma sürekli yürü hareket et dedi . En önemli şey yatmamak yatınca işler zorlaşıyor çünkü . Sonra tabiki saat öğlenden sonra oldu. ağrılar biraz şiddetlendi .gözlerimden yaşlar süzüldü o anlarda eşim belime masaj yaptı okadar rahatlattı ki o masaj. Sonrasında doktorum ağrı kesici iğne vurulmasını söyledi o vurulunca biraz rahatladım ve 10-15 dakika uyudum. buarada suni sancının ilki bitmişti ikincisi takılacaktı . eşime az daha uyuyum bekle söyleme nolur derken doktorum geldi bittiğini görünce hemen yenisini taktırdı 😂 açılmam güzel ilerliyordu. 7 cm civarı falandı daha Doğuma birkaç saatin var bebeğin kafası kanala girmemiş sancı geldikçe ıkın bebek dönsün ve nst takılsın bekleyeceğiz daha diyip gitti. ben o ara lütfen bağlanmasın yatarken sancım çok oluyor diyorum ama dinleyen kim 😂 hemen ayağa kalkıp squat yapıp ıkınmaya başladım bebek dönsün diye, bol bol ıkındım. her sancı girdiğinde yere çömeldim o arada nst için hemşire geldi uzandım yatağa sancılarım arttı . Eşimin elini sıkıyorum daha hemşire cihazı bağlamaya çalışırken beni bir ıkınma isteği aldı bağırmaya başladım bebek geliyor diye tabi bana inanmıyorlar çünkü doktorum daha 15 -20 dakika önce daha birkaç saat bekleyeceğiz açılma 7cm demişti . Yatmak istemediğim için hemşire de eşimde yalan söylediğimi onları kandırdığımı düşünüyorlar . Eşimin kolunu ısırdım doğru söylüyorum İnan bana valla doğuruyorum geliyor tutamıyorum diyorum daha tepemde bekliyorlar artık nasıl bağırdıysam doktor çağırın valla doğuruyorum diye o an hastanede ki ebeler hemşireler odama doluştu 😂😂😂 bunlar bana inanmıyor doğruyu söylüyorum ben doğuruyorum dedim bir baktılar ki tam açıklık ve bebeğin kafası geliyor 😳 hemen ebe eliyle bebeği tuttu nolur ıkınma doğurma doktorun Doğumda diyor 😂😂😂 ben o arada tutamıyorum diyip doğuramıcam mı içimde mi kalacak bu çocuk diyorum bi yandan gülüyoruz bi yandan odadaki herkes panikle doktorumla kendi ebemi arıyorlar telefonla ulaşamıyorlar ebe eliyle bebeği geri itekliyor yalvarıyorum ıkınma Doğumhaneye yetiştirmem lazım seni diye 😂😂 ailemden eşyalarımı istediler. hepsinin üstü yazılı olmasına rağmen onlar da yanlış eşyaları veriyorlar elleri ayaklarına dolandı. ben de onlara kızıyorum geliyor çocuk niye yanlış şeyleri veriyorsunuz okumanız da mı yok diyorum sonra yine bağırıyorum geldi geldi diye 😂😂 doktorum girdi odaya sakin bi şekilde gayet rahat 😂 doktor ıkın diyor ebe ıkınma diyor😂 karar verin aha da kalacak bebek içerde biriniz ıkın diyor biriniz ıkınma diyor napcam ben diye çığlık atıyorum doktorum da zaten amacımız doğurtmak bırakın oda da doğursun yeter ki Doğum güzel ve sağlıklı olsun dedi 😂 sonra tabi apar topar beni doğumhaneye götürdüler o anlar da doktoruma bağırıyorum yine, sen gelmicen mi ben aşağıda tek başıma mı doğuracam beni bırakma diye ahaahah doktorumu da çok severim abla gibidir aynı 😂 Doğum haneye indik benim ıkınma isteğim geçti 😂 o ara doktorumla kaynattık espiriler herşey hava da uçuyor doğumuma 8-9 kişi girdi biz böyle güzel eğlenceli Doğum görmedik diyip çıkmıyorlar 😂 sonra bana ıkınma isteği geliyor dedim. iki yada üç ıkınma da ebenin de karnıma bastırmasıyla Doğum gerçekleşti . Son anda sadece oda da çok ıkındığım İçin gücüm kalmadığından bir an boş bulundum oyüzden kesiğim oldu ama olsun hiç önemli değil. Bebek doğar doğmaz ben hadi kalkıyormuyum gidiyormuyum moduna geçtim herkes kahkaha attı ayağa hemen kalkamıyormuşuz meğer 😂 doktorum bile suni sancı da 0 açılma 0 sancı ile ilk gebelikte gördüğüm en güzel en kolay Doğumdu dedi sürekli tebrik etti hala her gördüğünde ne doğumdu çok güzeldi diye tebrik ediyor . Hiç korktuğum gibi değilmiş bugün olsun yine aynı şekilde doğururum . Tabi ki suni sancı öyle çok kolay değil ama sonu mutluluk ❤️❤️❤️ kendinizi iyi hissederek ve ben yapabilirim diyerek bilinç altınıza yerleştirirseniz herşey çok kolay oluyor 🥰 tabi bir de dua bol bol dua ettim Rabbim kolaylaştırsın diye 🙏 Doğumdan iki gün sonra sütüm az geldiği için Bebeğim sarılık oldu hastanede yatmak zorunda kaldı o an çok panik oldum ama olsun herşey gelip geçiyor . Şuan 50 günlük olduk bile . sormak istedikleriniz varsa cevaplayabilirim 🥰 herkese güzel kolay doğumlar diliyorum sağlıkla alın kucağınıza hepiniz 😘