Evettt ben de sonunda anne oldum çok şükür🙏🏻 Nerden nasıl başlasam bilemiyorum. 24 şubat günü idrar testinde çift çizgiyi görmemle kızım bana ilk selamını verdi çok çok çok mutlu olmuştuk🥰 Eşimle çok beklediğimiz istediğimiz bi gebelikti çok şükür nasip olmuştu🙏🏻 Çalışmama rağmen işyerimin inisiyatifiyle bütün gebeliğimi evde geçirdim, bulantım kusmam olmadı her şey çok güzel çok yolundaydı. 35. Haftamızda kızımın hareketlerinin yavaşladığını hissetmiştim. Herkes büyüdü yeri daraldı normal vs diyordu ama ben terslik olduğunu hissetmiştim. Doktoruma yazdım hemen nst için çağırdı. Nst de bebeğimin taşikardisi olduğunu gördük kalp atış hızı 200leri geçiyodu benim de 80 100 civarında neredeyse düzenli sayılabilecek sancılarım çıktı. Hemen yatışım yapıldı 2 gece hastanede kaldık ciğer geliştirici yapıldı, sürekli nst ye bağlıydık doktorum sabaha kadar saatlik nst görüntüsü istedi hastaneden ve bizimle birlikte sabaha kadar o da uyumadı. Kızımın kalp atışları brz düzelince taburcu olduk. 3 gün sonra yine kontrole gittik. Veee o gün… 6 ekim sabahı. Yine nst ve yine taşikardi. Nst ekranına bakınca kendi kendime betül bugün doğuruyosun hadi bakalım dedim. Doktorum geldi bebek streste daha fazla bekletemem öğleden sonra alıyoruz dedi. Hem çok ağladım hem çok heycanlandım hem çok korktum… Sezaryenim spinal+epidural combo oldu. Bebeğimi doğduktan sonra sadece 1 dk görebildim. Solunum sıkıntısı nedeniyle kuvöze alındı. O gece çok bekledim yanıma getirirler belki ama diye gelmedi. Neyse sabaha beraber evimize gideriz diye kendimi teselli ettim durdum. İlk kalkış benim için çok zordu, çok başım döndü. Ayağa kalkmadan gazımı çıkarttım en kolay kısmı oydu sanırım🙈 bol bol kahve, su, komposta ve emziren anne çaylarından içtim hiç baş, bel ağrım olmadı. Sütüm de hemen geldi. Kızımın enfeksiyonu çıktığı için 1 hafta daha yenidoğan yoğun bakımda yattı. Her gün ağlaya ağlaya süt sağdım babası sabah akşam hastaneye götürdü. 1 haftanın sonunda kızımla kavuştuk çok şükür🙏🏻 Ama kabus bitmedi her şey üst üste gelmeye devam etti. Önce mastit olduğumu düşündük göğsüm çok ağrımaya başlamıştı. Ardından aynı gece 40 derece ateşlenip 2 kez nöbet geçirdim nerdeyse bilincimi kaybediyordum. Ertesi gün doktora koştuk hemen. Meğer mastitin yanında sezaryen sonrası rahim ağzım erken kapandığı için içerdeki kan atılamamış iltihap yapmış ve nöbet geçirmeme sebep olmuş. Doktorumuz 2 gün hastanede yatırmak istedi ama bebek olduğu için kabul etmedim. Sabah akşam gidip serum tedavisi aldım antibiotik kullandım ve kapanan rahim ağzım için tekrar küçük bi operasyon geçirdim.
Çok sancılı bi lohusalık süreci geçirmeme rağmen şu an kuzum yanımda sağlıkla uyuduğu için ne kadar şükretsem az. Hiç beklemediğim şekilde, hiç beklemediğim anda ve her şey çok yolundayken böyle bi doğum yapmak ve sonrasında yaşadıklarım beni gerçekten çok yıprattı. 63 kiloyla doğuma girdim, doğumdan sonraki 10.günde 49 kiloya kadar düşmüştüm.
Ama anne olmak bana öyle bir güç verdi ki yapamam dayanamam dediğim her şeyi yaptım. Kendinize güvenin, akışına bırakın çünkü her şeye müdahale edemiyosunuz. Bebek nasıl geleceğini gerçekten kendisi belirliyomuş.
Biz mezun olduk… Dualarım minik mucizeleri kucaklarına almayı bekleyen bütün anneler için.❤️❤️❤️