O günü size nasıl anlatsam bilmiyorum kızlar. O kadar ağrılı sızılı acılı aynı zamanda sonu muhteşem biten doğum hikayem var. Eveeettt hazır mısınız başlıyorum 😂
Bu arada Almanya da yaşıyorum 20 yaşındayım ve ilk doğumum.
28.07.2020 38+1 saat 17.00 temizlik yapıyordum birden ayağa kalkınca yarım çay bardağı kadar su geldi. Akıntıdır dedim zaten terledim dedim lavaboya oturdum idrarımı yaptım bitti ama hala bişeyler akıyor bi 5 dakika kadar oturdum öyle sonra bitti zannedip kalktım ve tekrar bacağımdan aşağıya akmaya devam etti eşime yazdım hemen koş diye anladı zaten dükkanımız var hemen evin aşağısı, geldi hemen duşa girdim çantam hazırdı herşeyi aldık ablam (görümcem) bizi hastaneye götürdü yarım saat kadar bi yol var arada ve benim sancılarım arabada başladı. Gittik giriş yaptık nst ye bağlandım sancım çok az görünüyordu ve gelen bebeğin suyu mu diye baktılar bebeğin duyuymuş daha sonra dediler gidin yürüyün istediğinizi yapın bizde aşağı indik yemek yedik ama hala ara ara geliyor (10 dakikada bi) sonra bahçede yürüdük yarım saat kadar yukarı çıktık baktılar 1 cm açılma var sabaha kadar yat dinlen sabaha anca dediler tamam dedik odaya geçtik ama ben duramıyorum gece sancım 7 dakika da bire düştü yatıyorum sancım gelince fırlayıp kalkıp inliyorum ağlıyorum😂 sabah 5 olunca serum taktılar çünkü suyum çok fazla gitti bebek susuz kalmasın diye sonra işte 5 te tekrar ebelerin yanına gittik açılma 4 cm oh dedim şükür. öğlen olmadan doğurursun dediler tamam dedik. Saat 9 oldu baktılar hala 4 cm ama ben çok sancı çekiyorum dayanamıyorum. Saat 10 gibi Doğumheneye aldılar bu kadar sancıyla doğurursun diye 😂😂 saat 11 oldu 12 oldu 1 oldu 2 oldu 3 oldu hala 4 cm açıklık bu arada serumun birini takıp birini çıkarıyorlar saat 4 oldu dediler epidural yapalım istemedik o zaman beklicez dediler saat 5 oldu açıklık hala 4 cm sezeryana almak zorundayız yoksa bebek zarar görecek dediler çünkü tam kanala inmişti İlk hastaneye giriş yaptığımızda ama dediler ki anne ağzın çok sert büyük ihtimal çatıdan bahsettiler sonra bize belgeler verdiler tam doldururken doktor geldi hala 4 cm sezeryana alırsak yazık diyorlar bebek çok yerinde falan adam eliyle vajinamı parçaladı diyebilirim size ben öyle bağırıyorum öyle acı çekiyorum ki gerçekten anlatılmaz sonra birden 7 cm 9 cm ve tam açılma ıkınma hissi geldi zaten sonra 4-5 ıkınmada çıktı oğluşum ama bide beni görün nasıl ıkınıyorum yapamıyorum ağlıyorum deli gibi bağırıyorum en son oğlum çıkınca kuş gibi hafifledim ama oğlum mosmor doğdu hatta siyaha dönmüştü kanalda o kadar çok bekledi ki . Dikişlerime gelecek olursak 40 dakka sürdü ama söylemediler kaç dikiş olduğunu.
Ertesi gün doktor odaya geldibi sıkıntı var mı dedi Karnım ağrıyor dedim karnını boşver boğazın nasıl diyor 😂😂 o kadar çok bağırdım ve ağladım kızlar düşünün artık .sesim gitmişti gözlerim şişmişti aynada kendimi görünce şok oldum gerçekten . Hastanede 2 gün yattık 3. Gün çıktık
bu arada evlilik yıldönümümüzde doğdu oğluşum hep diyodum 29 temmuzda doğrucam diye. şimdi 2 ay 26 günlük oğlum var sormak istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz elimden geldiği kadar cvp veririm 🤗
Herkese kolay ve sağlıklı doğumlar diliyorum inşallah benim gibi çekmezsiniz🙄