Merhaba,
Sıvı azalması sonucunda doktorumun kararıyla 35+3 te sezeryana alındım. Genel anestezi yerine spinale karar verdik. Spinal anestezi kısmı ameliyathanede hızlıca yapıldı. Sonda anestezi öncesi takıldığından biraz acılı ve rahatsız ediciydi ancak dayanılmayacak birşey değil. Sezeryan doktorumun gelmesi ile başladı. Karın bölgemde çekiştirme ve bastırma tarzı hareketler hissettim. Acı yoktu, ancak değişik bir histi. Bu arada anestezi doktorumla da sohbet ediyordum. Doktorumun bebeği aldığını ağlama sesinden anladım. Hızlıca bana gösterdi. Daha önce doktorumun da bilgilendirmesiyle bebeğimin erken doğum olduğu için küvöze alınacağını biliyordum. Kontrolleri yapıldıktan sonra bebeğim yenidoğan yoğun bakımına götürüldü. Bu arada ameliyat sonlanırken çocuk doktoru bana bilgilendirme yaptı. Ameliyat sonrası ilk saatler his olmadığı için çok rahat. Ayağa kalkma zamanı gelince işler zorlaşıyor. Önce belli bir süre oturup karşıya bakmanız isteniyor. Ancak bu aşamada ben birkaç kez bayıldım. Yılmayıp yürümek şart. Yoksa gaz çıkarmayınca aç kalıp daha kötü oluyorsunuz. Ne olursa olsun yürümek lazım. Şimdi 4.günümüz geçti ben tek başıma birçok işimi halledebiliyorum. Bebeğim için süt sağmaya ve emzirmeye başladım. Sorularınıza yardımcı olmaya çalışırım.