Mhrbnylcn 25 gün önce bende suni ile doğum yaptım
.akşam az bişey su geldi. Sabaha kadar damla damla gelmeye devam etti doktora gittim suni verip doğumu başlattı. Sadec 1 cm vardı açıkligim gittgim zaman. Öğlen 1;30 da suni bağladılar ama çok düşük verdiler akşam 6:30 a kadar sadece 2cm oldu acikligim. Ne sancı ne ağrı hicbisey hissetmiyordum. Sonra sanciyi arttirdilar 8de sancılarım başladı akşam 10 a kadar başta yarım saatte sonra 10 sonra 4 en son dakkada bir girmeye başladı sanci. Aralıklı olduğu zamanlar dayanabiliyordum. Her sancı girisinde ıkındım, bol bol yürüdüm, sıcak su tuttum, ve bol bol okudum hurma yedim
.doğru nefes alışı da çok önemli en çok öyle dayanabildim burnumdan alıp ağzımdan verdim. Nstye bağlı kalma mümkün olduğunca hareket et. Son yarım saat 45dkka çok kötüydü benim onun haricinde gayet iyidim. Saat 10 da ebe acikligima bakmak için elini sokunca suyum ve nisanım patladı 9cm olmuştu açıklık artik dayanamiyordum zaten. Ebe sakin ikinma dogumhaneye inecez doktorun geliyor dedi ama kendini asla tutamıyorsun ikinman gelince doğuma girince 3/4ikinmada doğdum 5dkka ya surdu ya sürmedi doğumum. Milletin söylediklerinden dolayı çok korkuyordum bende ama çok şükür beklediğim gibi kötü olmadı. Sağlıkla aldım kucağıma kızımı.darisi tüm anne adaylarının başına inşallah 😊🤲