Gamze098 Arkadaşlar bebeğim 2 aylık 2 günlük ve doktora gittiğimde çocuk 1 hafta geri diye engelli dendi hiç bir tahlil yapmadan ultrasyonda bakarak dedi bu sizde de oldu mu ne yapmalıyım
birtosbikannesi Gamze098 burada bir cok kisi den duydum ya önden gidior ya geriden bi süre sonra haftasi ile uyumlu oluyo bnce doktorunu degistir
Meriwa Gamze098 hamile misiniz doğum yaptınız mı gebelikde hafta söylenir siz 2 ay 2 günlük diyince doğum mu yaptınız diye ondan soruyorum
Buseumut2011 Gamze098 bu kadar erken bi süreçte engelli teşhisi koymak 🤔 doktorunuz biraz saçmalamış bence en iyi sonucu 11. Haftadan sonra yapılacak 2li taramada alabilirsin bebeğin 6. Aya kadar haftasına göre 1 yada 2 hafta geriden yada önden gidebiliyo korkma başka bi doktordan da görüş al bence
Gigy Gamze098 ikili tarama testi yapmamış etmemiş detaylı ultrason çekmemiş neyin kafasını yaşıyor anlamadım ,neler yaşıyoruz hamileler ya nasıl doktorlar var ,başka bir yere görürün zaten 2 3 haftaya ikili tarama var ,olumlu düşünün 🙏🙏
NefesDeniz Gamze098 Başka bir doktora daha danışsanız daha iyi olur. Henüz ikili tarama testi bile yapılmadan nasıl engelli diyebilir ki keşke sorsaydınız nasıl bir engel gördünüz bebekte diye acaba ne cevap verecekti. Engelli derken ney yani bazı doktorların ağzından cımbızla laf alınıyor gerçekten.
Aysnpmk Gamze098 yok artık bazı doktorları anlamıyorum anneleri anne adaylarını üzmek ve kırmak hoşlarına gidiyor diye düşünüyorum. 2 hafta ileri ya da geri olması normal karşılanıyor gebelikte. Ayrıca ne ikili tarama yapılmış ne ayrıntılı usg çekilmiş ne de ftal DNA vs yapılmamış hemen engelli demek ne demek yani. Ultrason cihazları bile birbirini tutmuyor bazen. Bence acil doktorunuzu değiştirin ufacık birşeyi bile araştırmadan etmeden testler yapılmadan kesin bir dille söylemesi çok yanlış. Sinir oldum ya resmen 😤
Gurbetkusu_43 Gamze098 O ne saçma bi doktormuş ya 😳 bi kere çocukta sıkıntı olup olmadığı tarama testlerinden amniyon sıvısından falan anlaşılır. Ultrasonda daha minnacık bebeğin sorunu olup olmadığını nasıl anlamış acaba. Bak kardeşim sana tavsiyem hiiçç moralini bozma doktorunu değiştir. Ablamın da ilk hamileliği beceriksiz bi doktor yüzünden ağlamakla geçti sonra geçte olsa doktorunu değiştirdi son ¾ ayını Çok rahat geçirdi. Seninkine engelli demiş ablamın bebeğine sırtında yara var doğsa da çok yaşamaz ölür demişti. Sonra dediğim gibi doktorunu değiştirdi çoookk iyi bir doktor araştırması yaptı şansına da doktor işinde çok iyiymiş , sonra gittiği doktor meslektaşına “halt etmiş senin bebeğin senden benden sağlam için rahat olsun” demişti ve maşallah doğdu ve şuan 4 yaşında 🥰 inşallah rabbim senin de bebeğini sağsalim kucağına almayı nasip eder sıkma canını sen