Sonunda benim de doğum hikayemi paylaşma zamanım geldi 😍 Uzun olacak umarım sıkılmadan okursunuz, hadi başlayalım ☺️
Bizim hikayemiz 14 Şubat 2020 de rastgele yaptığım gebelik testinde çift çizgiyi görmemle başladı. Öğrendiğimde 5 haftalık hamileydim kesesi bile oluşmuştu miniğimin ve serüvenimiz böylelikle başlamış oldu 🥰 7.haftamda kalp atışlarını duyduk bundan daha güzel bir ses duymamıştım daha önce. O hafta yoğun bir şekilde bulantı ve kusmalarım başladı neyse ki 10.haftada kendiliğinden sona erdi. 12.haftada ikili taramamız vardı ve o gün cinsiyeti öğrendik oğlumuz olacaktı 💙👼🏻
21.haftamızda ismimize karar verdik Çağan’ımızı beklemeye başladık🤰🏼Sonrası çok güzel geçti sorunsuz bir hamilelik geçirdim oğlumla aynı bedende geçirdiğim her gün çok güzeldi 😍 35.haftamıza gelmiştik tek sıkıntımız bebeğimin hâlâ dönmemesiydi makat geliş olduğu için doktorum dönmezse sezaryen tarihi vereceğini söyleyip 36.haftada tekrar çağırmıştı. Başından beri normal doğum istediğim için bu habere çok üzülmüş çok içlenmiştim. 36.haftamızda dönmediği için sezaryen tarihi aldık 3 Ekim de 38.haftada oğlum kollarımda olacaktı 💙👶🏻 37.haftada kontrole gittiğimizde bir sürprizle karşılaştık bebeğim dönmüştü hiç beklemiyordum çok şaşırmıştım. Böylelikle sezaryeni iptal edip normal doğumu beklemeye başladık. 38.haftamda çatı muayenesi oldum çatım müsaitti fakat bebeğim biraz önden gidiyordu. Derken 39.hafta bitti yalancı sancılarım oluyordu çatı muayenesi olduğum günden beri doktorum da günüm geldiği için alttan bir muayeneyle doğumu tetikleyeceğini söyledi bir de ilişkiyi önerdi. Tahminen 3 güne doğum başlayacak başlamazsa pazartesi gel yatışın yapılsın fitille doğumu başlatalım dedi. Doktorumun verdiği son tarih 19 Ekimdi 15’i 16’ya bağlayan gece ilişkiyi deneyelim bari dedik 🙊 Gece tuvalete kalktığımda nişanımın geldiğini fark ettim doktoruma mesaj attım sancım falan olmadığı için yatıp uyudum. Sabah uyandığımda çok hafif adet sancısı gibi sancım vardı ama dayanılmaz değildi yalancı sancılardır dedim pek umursamadım. Kahvaltımı yaptım duşumu aldım biraz ev işleriyle ilgilendim derken sancılar biraz daha artmaya başladı uzanayım belki geçer dedim ama öyle olmadı. Doğum sancıları olduğunu anlayınca doktorumu aradım gel bakalım dedi gittik hastaneye. Nst de 90’larda düzenli sancım çıkıyordu açıklığıma bakıldı 3 cm yatış vermicem sancını evde karşıla doğum başlamış dedi doktorum sürekli haberleşmek şartıyla böylece eve döndük. Evde squat merdiven in çık çömelme hareketleri yaptım duş aldım sancılar çok artmadan uyumayı denedim çünkü enerji toplamam gerekiyordu. Uyudum uyandım karnımı doyurdum kısa mesafede yürüyüşe çıktık eşimle. Sıcak su ve yürüyüş inanılmaz iyi geldi sancılara. Artık yorulduğumu hissedince eve döndük midem de bulanmaya başlamıştı belim sırtım inanılmaz ağrıyordu saat 11.15 gibi doktorumu aradım ben geliyorum dayanamıyorum artık dedim gitmeden önce son bir kez duşa girdim sonra direkt hastanenin yolunu tuttuk. Doktorum geldi açıklığıma bakıldı 5 cm açılma var dedi o zaman ufak çaplı bir yıkıldım onca saat sancı hareket ve sadece 2 cm açılma olmuştu. Doktorum artık eve gönderemeyeceğini söyledi yatışım yapıldı odamıza çıktık ebem geldi üzerime değişmeme yardım etti lavman yapıldı sonra Nst’ye bağlandım. Nst de 110-130 arası sancım çıkıyordu. Burdan sonrası biraz Nst de biraz pilates topunun üzerinden zıp zıp zıplayarak geçti hareketsiz kalmak çok zorluyordu beni. Saat 01.00’ı geçmiş tarih 17 Ekim’e dönerken ben artık sancıdan kendimden geçmiş haldeydim eşim 1 saniye bile yanımdan ayrılmıyordu annem sırtıma eşim belime masaj yapıyordu sürekli, bel ve sırt ağrısından ölüyorum sanmıştım. Ebem açıklığıma baktı 6 cm olmuş dedi doktorum istersen epidural takılsın rahatla biraz dedi ama tamamen normal bir doğum yapmaktı istediğim ve dozu iyi ayarlanmazsa ıkınma isteğini engelleyebileceğini bildiğimden istemedim.
Ebem ve eşimle duşa girdik sıcak su kesinlikle çok iyi geliyordu bi yarım saat orada kaldım. Pilates topunda 8 çizdik çömelme squat hareketleri yaptık koridorda bir kolumda eşim bir kolumda ebem sürekli yürüdük. Saat 3’ü gösterirken artık çok yorulduğumu hissetmiştim sürekli ağlamıcam diyip ağlıyordum doktorum gelip benimle konuşuyordu ebem sürekli nasıl nefes alıp vermem gerektiğini sancıları nasıl karşılamam gerektiğini anlatıyordu. 3.15 gibi doktorum açıklığıma baktı 7 cm olmuş çok az kaldı dayan dedi hâlâ patlamamış olan suyumu patlattı. Suyum patladıktan sonra sancılarım inanılmaz derecede arttı asıl zor olan kısım burasıymış meğersem 😬 Daha doktorum odadan çıkamadan kasılmalarım aşırı arttı 5 dakika içinde tekrar açılmama baktı asıl şoku burada yaşadık 9 cm olmuş hadi doğumhaheye dedi. Herkesi aldı bir telaş benim yürümeye bile mecalim yok aşırı derece de ıkınma hissi geldi sanki büyük tuvaletim varmış gibi. Eşimin ve doktorumun kolunda doğumhaneye giderken tam doğumhanenin önünde bir ıkınma geldi elimde değil istemsizce yere çömeldim 🙊 Hemen doğumhaneye alındım saate baktığımda 03.30’u gösteriyordu. Doktorum ayak ucuma geçti anlatmaya başladı şimdi şöyle yapıcaz böyle yapıcaz falan diye ama ben duymuyorum bile bir kulağımdan giriyor diğer kulağımdan çıkıyor 😂 Ebem ve doktorum ayak ucumda eşim baş ucumda doktorum sancı geldiğinde kesmeden ıkın tüm gücünle dedi tam o sırada sancı geldi geliyor dedim ve başladım ıkınmaya hiç korkmayın ıkınamam falan diye istemeseniz bile ıkınıyorsunuz zaten. Sancı yokken sohbet muhabbet ediyoruz sancı gelince ben kendimden geçiyorum derken doktorum başını görüyorum hadi son kez ıkın dedi o sırada eşimi de çağırdı gel babası bak başı görünüyor dedi ben ıkınmayı bıraktım bağırıyorum sakın gitme oraya sakın bakma diye son anda geri çevirdim 🙄😂 Ben tüm gücümle son kez ıkınmaya başladım ve o sırada içimden bir şeyin kayıp gittiğini fark ettim resmen bebeğim bir balık gibi kaydı. O an öyle bir rahatlama geldi ki sanki başka aleme gittim geldim. Ve tam o sırada bir ağlama sesi işittim hayatımda duyduğum en güzel ses yavruma aitti 😍 O ağlıyor ben ağlıyorum eşim de başladı ağlamaya ve ben eşimi ilk defa ağlarken gördüm. Doktorum direkt karnıma koydu kordonunu dahi kesmeden ten tene temas yaptık bebeğimle 🥰 Hemen kucakladım kokladım öptüm oğlumu dünyanın en güzel hissi kesinlikle. Doktorum eşimi çağırdı gel babası kordonunu keselim dedi eşimle doktorum kesti oğlumuzun kordonunu ❤️ Hiç kesim yok doktorum söz verdiği gibi kesisiz mükemmel bir doğum yaptırdı bana 😍 17.10.2020 Saat 03.47 de 3790 gram 51 cm doğdu miniğim 🐣 O giydirilip aşıları yapılırken bebeğin eşi çıktı sonra iç dikişim atıldı içten sadece 3 dikişim var onu da bebeğimin biraz iri oluşuna bağlıyorum dıştan zaten hiç yok ne kesi ne yırtık 🙏🏻 Dikişten sonra hemen ayaklandım zafer yürüyüşü yapmak istiyorum dedim hasta bakıcılar ve ebem üzerimi giydirdi sonra bir kolumda eşim bir kolumda doktorum kucağımda bebeğim doğumhaneden yürüyerek çıkış yaptık 🥰 İlk doğum tecrübemi normal doğumla harika bir şekilde tamamladığım için çok mutluyum iyi ki normal doğumu tatma şansım olmuş ❤️ Herkesin bu duyguyu yaşamasını isterim normal doğumdan kesinlikle korkmayın zaten size o an bir güç geliyor ben normal doğurduysam herkes doğurur emin olun 🥰 Doğumdan sonra bebeğimin her şeyiyle ben ilgilendim 17 Ekim akşam üzeri taburcu olduk gecemiz çok rahat geçti yanımda annemle eşim kaldı. Benim doğum tecrübem böyleydi çok uzun yazdım inşallah sıkmamışımdır sizleri 🙏🏻❤️ Ben bu satırları yazarken mucizem yanımda mışıl mışıl uyuyor 1 haftalık oldu bile 🥰 Allah isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu kimsenin kucağını boş bırakmasın evlat hasretiyle sınamasın 🙏🏻🤲🏻 Biz kadınlar çok güçlüyüz kendinize ve bedeninize güvenin 😍 Hepinize hayırlı doğumlar dilerim sevgiyle kalın ❤️