Derya1233 38+5 haftamdayım. Ne sancılarım var ne ağrılarım. Doktorum normal doğum dedi bebekte 3.600 nasıl doğuracağım diye korkuyorum :((
2Minnak-annesi Derya1233 korkma sakin ol bence her sey guzel olur insaallah bende ilk bebegimi normal dogumla dunyaya getirdim 3.470 gr di
Deryade Derya1233 normal doğum yapalı 38 gün oldu gerçekten o kadar iyi birşey yaptım dedim ki doktorunuza güvenin normal doğum yanlışı doktor bulmak gerçekten çok zor bu devirde 3.5 saat çok sancı çektim ama sonrası o kadar kolay oldu ki karşı komşum 1 hafta inledi resmen evde sezeryan dikişlerinden dolayı 🤗🤗 eskiden 6 kiloyu doğuruyorlarmış öyle düşünün sezeryan mı varmış sanki benimde kesik atıldı ama 20 gün sonra tamamen geçti hissiyatı ❤️💖
G123456 Derya1233 canım korkma benim bebegim ultrasyonda 3850ydi 3600 dogdu cok kolay oldu dogumum 😍😍
Derya1233 Deryade normal doğum için öyle diyorlar canım. Doğum anı zormuş ama sonrası kuş gibi hafifliyormuşsun. Sezeryanda da doğum kolaymış. Sonrası zormuş
Gizmo123 Deryade Allah aşkına yaptığın yorum ne kadar doğru burada sezeryan olacaklar var nasıl korkutuyosun insanları ya e bende o zmn normal doğurup ölümden dönenleri anlatayım nasıl olur ne kadar bilinçsizce bir yorum
Derya1233 G123456 ne bileyim düşününce korku basıyor nasıl doğacak o çocuk diye :( içimi rahatlatmam lazım bir şekilde. İlk gebeliğim olduğu için tecrübesiz bilgisizim şuan ondan kaynaklanıyor heralde
Deryade Derya1233 hiç hissetmiyorsun ben doğumdan sonra sordum kesi attınız mı diye diktiğini görmesem onu sa sormazdım. 🤗 Doğumdan sonra 1 hafta içinde de 11 kilo verdim göbeğiniz fos diye iniyor o kadar güzel bir sonuç veriyor ki normal doğum asla pişman olmazsınız sakım pes etmeyin adaşım 🙏🙏
Begm Derya1233 yok canım oğlum 3kilo doğdu sabr etmedi kesi attı 4dikisim ondan oldu kızımda 3bucuk doğdu ve kesi atılmadı iki dikiş attı oda ben istedim bol olmasın dedim diye dikti kimisi tecrübesiz yada uğraşmak istemiyor kesi atıyor tecrübeli ebe nimet resmen iki çocuğum da da yürüdüm bolca eğildim kalktım comelme hareketi yaptım sonrası sıcak duş aldım günde üç kez belime belime döktüm sıcak su sonrası heryerim evin döktüm temizlimi yaptım ertesi günü ikiside doğdu perine masajı yap bebek yağı ve zeytin yağı ile onunda faydası var bolca hurma nefes hareketi ve yürümek çokca açılma sağlıyor
G123456 Derya1233 hiç korkma canım bolca ayetel kursi oku benimde ilk dogumumdu bide suni sancı aldım o kadar rahattımki kendini ferah tut
Derya1233 Deryade inşallah canım benim iyi geldi söylediklerin teşekkür ederim:) tavsiyelerin var mı peki açılma için , doğum anının kolay olması için :) şuan 2 cm açılmam var benim.
Derya1233 G123456 okuyorum canım :) hurmalara meryem süresi, insikak, inşirah, Ayetel Kürsi okudum aşırı sancım olduğunda yicem inşallah :) yasin falan okudum Allah’ın izniyle kolay geçer inşallah :(
Deryade Derya1233 benim doğuma gittiğimde 1 cm di gece 11 de yattım hastaneye fitil verdiler kapman yaptılar anca sancılarım sabah 7.30 da başladı 11 de de bebişi kucağıma aldım Hurma diyorlar benim tiksinmelerim çok oldu yiyemedim bir de squat yap hastanede bol bol yürü sakın yatma
Derya1233 Deryade tamam canım yürüyüş yapıyorum aslında ama yeterli değil demek ki Çünkü 2 cm den ileri gidemedim
Yeppudaa Derya1233 korkma inanin hersey sancida sonrada okdr kolayki. Bekleyeceksin daha cok var sana ben 42 dogru giderken dogurdum. Doktoral bana 3600 demisti bir ay evvel. Kizimi dogurudugumda 3000 tü. Şok olmustum ben.
Derya1233 Yeppudaa 600 gram oynar mı ki ? Doktor da aslında bana 3.600 ama net bişey söyleyemiyoruz en fazla 200 300 gram oynar kilosu yinede iyi dedi :) ama 4 gün önceydi tabi kilosu illaki yine kilo almıştır
Yeppudaa Derya1233 oynar bence. O sağlıklı dogsunda. Maşallah gorumcem 4000 civari doğurdu normal doğum. Yapiya bağlı. Yaparsinsende
Fatmanur_33 Derya1233 bende şuan 38+3 üm ikinci bu 🤭 ilki normaldi biraz sıkıntıliydi o.yuzden bende bu sefer tedirginim nasil olacak.falan diye . Bide artık etrafimdakiler tanıdıklar akrabalar sürekli arayıp.mesaj atıp.dogurdun mu diye soruyorlar bende telefonu her açışımda doğurmadim.diye açıyorum 😄🤷🏻♀️ artık agirlastigim.icin de bir an önce doğurmak istiyorum.acikcasi. hakkımızda hayırlısı olsun kolayca dogururuz inşallah 🙏🏻
Derya1233 Fatmanur_33 aynen bende çok ağırlaştım artık. İlk doğumun neden sıkıntılı geçti canım ? Amin inşallah sağlıkla hayırla alırız kucağımıza bebeişlerimizi :))
Begm Derya1233 ben 37 3bucuk kilo doğurdum canım kimisinin Allahin dilemesi sadece bel ağrısı ile açılması oluyor sancı çekmiyor ben sancı dan kıvranırken yanımdaki bayan sancısız duruyordu epidural mi dedim hayr dedi benim sancım olmaz bel ağrım olur sancı çekmem çıkmaya yakın ikinma hissi gelir dedi şok oldum ben ağrıdan yuruyemedim o sakince yatıyordu allahın takdiri açılma bende hızlı ilerliyor çok şükürki 5 6 saat içinde doğuyor elhamdulillah sancı yoruyor ama sonrası kolaylık oluyor en azından eğer dikiş az ise normal doğum en güzeli dikiş aşırı çok olacak ise mantıksız yani sezeryen olmak iyi ha alt tarafın parçalanmış ha karnın benim iki dikisim var çok şükür ilkim de 4 tane idi alt da idi açıyordu 10 güne geçmişti kızımda iki tane idi üstte idi hiç ağrı çekmedim korktum ama hiç acımadi hemen toparladım buda üçüncü inşallah buda öyle olur sen içini ferah tut dua et bolca Allah sana hayr olanı nasip etsin
Derya1233 Begm amin canım sağol inşallah :) seninde doğumun hayırlı olur inşallah. Ikınma hissinden sonra bı rahatlık geliyormuş zaten öyle diyorlar bakalım nasıl olacak :/ plates çok şart mı peki ? Eğer gerçekten etkisi varsa alicam . Yada hastanede oluyordu dimi ya
Begm Derya1233 amin inşallah cnm ben plates yapmadım canım yürüdüm comeldim kalktım egzersiz yaptım hastanede de yürüdüm yürüdükçe açılmam ilerledi evet çıktığı an bir sıcak birsey akıyor böyle içinden rahatlama hissi geliyor böyle değişik bir duygu içerisinde ağlıyorsun bebek nasıl iyimi onun için endişe ediyorsun sonra ağlıyor bebek sen de rahat nefes alıyorsun yaşıyor oh iyi allahın diye değişik bir duygu ya Rabbım herkese nasip etsin hasta bezi tak rahat olur doğumda da istiyorlar o bezi üstünü giy uzan basın çok dönüyor kan kaybından şekerli şeyler ye ve bebeğini hemen göğsüne tuttur emme refleksi var çünkü süt gelmese bile bebek Allah tarafından iki gün tok olarak duruyor ağlar ama açlıktan değil bu elbet o kafaya girip mama verme sakın sen sabr et sütun iki güne gelir emzir sarı bir ak süt gelir sonra da sütun gelir o sarı süt kaç tane aşı değerinde okadar ki önemli
Derya1233 Begm çok sağol canım. Merdiven inip çıkmak pek işe yaramadı bende. Yürüyüşe devam edeyim ben o zaman ama çok ta yürüyemiyorum ki ya perine masajını hiç duymamıştım
gamzelinaz Begm normal dogumdan kesi atılması ve dikiş olayı sonraki dönemde cinsel hayatı olumsuz etkiliyor mu? Sezeryan isteyenlerin cogu bu sebeple Sezeryan istiyor. Benim de ilk gebeliğim ve şimdiden kara kara düşünüyorum ne yapacagım diye