Öncelikle bu satırları yazmama vesile olan Rabbime bin şükür🤲🏻 20 Ekim 2020 Salı günü saat 16.55’te ben de dünyanın en mükemmel hissine nail oldum. 2 senedir bu forumda sayısız doğum hikayesi okuyup hep bugünün hayalini kurmustum. Cok sukur simdi kendi kavusma hikayemi yazma sırası bana geldi. Bu forumda pek yeni sayilmam. Yil 2018 bir Kasim gunu hamile oldugumu ogrendim. Esim de ben de sevincten havalara uctuk tabi. Zaman gecti biz dayanadik herkesle paylastik bu mutlu haberi. Gel zaman git zaman bebegimizi kaybedecegimizi ogrendigimizde dunyanin basima nasil yikildigini size anlatabilmemin tarifi yok. Manevi cokusun ardindan dr’un verdigi sureyi bitirip yeniden denemeye karar verdik. Ama oda ne her ay husran. Ben de pcos’a bagli adet duzensizligi vardi. Esim’de de ileri derecede sperm hic yoktu. Dene, dene, her yolu dene her ay ayni sonucu almaktan depresyonun esiginde dolaniyordum artik. Doktorlarda dediler tup bebeksiz olmaz bosuna beklemeyin. Tam umidimi kestigim ve aklimda asla olmayan bir ay (14 Subat’ta) hamile oldugumu ogrendim. Dunyalar bizim oldu, tabi ayni seyleri yasama korkusu yuzunden ozellikle ilk zamanlar diken ustunde bir hamilelik gecirdim. 27.haftaya geldigimizde ise erken dogum riski yuzunden epey takviye ilac ve istirahat etmek durumunda kaldim. Son haftalara dogru da oglumuz gelmek bilmemeye basladi. Ne yaparsam yapayim gelmiyordu. Ne tepinmedigim, ne adacayi icmedigim kaldi(bunlar ne ki). 37.hafta itibari ile ciddi kasilmalarim basladi, bir sure sonra nisanim geldi, kasilmalar artti ama acikligim bir turlu artmadi. 2 hafta neredeyse duzenli denebilecek kasilmalar (10-15dk’da 1) ve 1 cm ilerlemeyen aciklikla 40.haftaya gelmek uzereydim. Doktorum en fazla 40’a kadar beklerim sonra suni veririm dedi. 20 Ekim Sali gunu kontrolum vardi. Doktor bebegin suyunun azaldigini soyleyip beni nst’ye gönderdi. Acikligim sasirtici bir sekilde hala 1cm’di. Nst’de 3dakikada 1 80nin uzerinde kasilma gorunce beni eve gondermedi . Her seyi konusuk, suniyi verecek acilmayi izleyecek ama beni ve bebegi cok yormayacakti eger cok uzun saatler surecek bir suni sancili dogum olacaksa bebegin strese dayanamayabilecegini ve sezaryene alacagini belirtti. Haftalardir bu kadar kasilma olup hic aciklik olmamasinin onu suphelendirdigini dile getirdi. Yatisim yapildiktan sonra suni verilmeye baslandi. Sancilari nefeslerle birlikte cok guzel karsilamaya basladim. Yuruyo, odanin icinde geziyo, esimle bile sakalasabiliyordum cok asiri siddetli degildi. 2 saate yakin gecmisti doktorum geldi ve aciklik kontrolu yapti hala 1cm’di! Doktor 2.kozum olarak suyunu patlaticam dedi ve aman tanrim boyle bir aci yok ve sancilar ciddi anlamda gelmeye basladi. Bir iki saatte onlarla devam ettik. Aciklik kontrolu icin dr geldi ve aciklik yine 1cm 😱 Son kozum var oda ise yaramazsa 1 saat sonra sezaryene alicam dedi gitti. Son 1 saat cidden deneyimlerin en ust noktasiydi. Suni sanciyi son seviyede vermeye basladilar. Sıklık olarak 1dk araliklarla geliyordu ve nst’de 40 cikan sancida ben bas bas bagiriyordum ne kadar zorlayici oldugunu oradan anlayabilirsiniz… 1 saat sonunda muayenede 1 bucuk bile acilma yok dedigi an oh dedim daha kac saat cekebilirdim o sanciyi emin degilim🤷🏼♀️ Suniyi cektiler biraz beklediler ama rahimim kasila kasila ameliyata goturduler. Sezaryene dogum sancilariyla girdim😂 spinal anestezi tercih ettim (keske tercih etmeseydim orasi ayri) anestezist igneyi bir turlu dogru yere denk getiremeyince omuriligime 4 igne girdi sonuncusundan sonra uyustum ve operasyon basladi. Spinal hakkinda tecrubelerimi duymak isterseniz anlatabilirim ama anlatmamayi tercih ederim kimse olumsuz etkilenmesin. Saat 16.55’te guzeller guzeli oglum 2880gr 50cm olarak dunyaya geldi ❤️ ( guya ultrasonda en son 3200du) Benim ameliyat sonum biraz sancili geciyor ama herkeste ayni olmayacagi icin cok ustunde durmak istemiyorum. Hepiniz icin ve hepinize bol bol ve cok fazla dua ettim. Rabbim herkese bu duyguyu tez zamanda tattirip nasip etsin insallah🤲🏻 Eger tavsiye isterseni de o sekilde bir post daha acabilirim🥰