Gamzes Arkadaşlar merhaba bugun doktorum bebegim 2 hafta önden gidiyor diye şeker takibi yapmam gerektigini söyledi 34+4 günlügüm şuan şeker hastası olanlar bilgi verebilirmi kaç çıkmalı deger ??
Zelihaa_07 Gamzes bana da gebelik şekeri var dediler hep sınırda çıktı boş yere korkuttular. 2 hafta diyet uyguladım değerlerim normal çıkıyor. Şekerli yiyince yüksek çıkıyor neden yükseldiğini de yediklerimden biliyorum. Diyet uygularsan düzelebilir yani.
Fatmamuduk Gamzes Kuzu korkulacak bişiy yok açlık ve tokluk ölçümlerini aksatma şeker ve hamur işi dışında karbonhidrat tüketimini azaltmalısın yemek yediğin saatler belli olsun akşam en geç 7de yemeye çalış yemeğini mesela kızartma türevini yeme canın kızartma isterse istediğin gibi patates kabak vs fırında pişir hem daha sağlıklı hemde karbonhidrat ve yağ alımın daha düşük olur. pirinç pilavı yiyeceksen 3kaşık ye ekmek tüketme makarna da öyle, bulgur pilavı yersen 4-5 kaşık ye yine ekmek tüketme. Yüksek şeker sadece şekerden ve beyaz undan olmaz herşeyin karırını yemeye çalış. Sebze yemeği ve et türlerini tüketmeye çalış
ozum_09 Şeker ölçümlerimin takibi yapılıyor.Gebelik diyeti de uyguluyorum.Doktorum açlık 95 in altında olmalı,1 saatlik tokluk şekeriniz 140’ın altında,2 saatlik tokluk şekeriniz de 120’nin altında olması gerektiğini söyledi.
Gamzes ozum_09 teşekkür ederim bugün 2 saatlik tokluk şekerim 142 çıktı akşam tekrarladım 2 saatlik yine oda 99 çıktı yarında düzenli olarak başlıyacagım inşallah bişey olmaz
Gamzes Deryaalper hastaneden çıkınca ilk işim eczaneye gittim ve aldım hemen çok önemlii bi durum çnkii korktum baya
Fatmamuduk Gamzes Açlık şekerin 85in altına düşmesin eğer ki düştü kendini takip et hafif mide bulantısı soğuk ter çöker bi anda şeker düşmesin de çünkü diyet yapacağın için karşılaşabileceğin bi durum bu tokluk şekerin de 140ı geçmesin en fazla 150diyebilirim sana 2.saat tokluğun da 120ve altı olmalı aç kalmamaya çalış ara öğün yap kendine sabah veya öğlen kahvaltı yap ölçümlere bak sonra bi ara öğün yap meyve ve yoğurt veya kuruyemiş süt gibi. Aç kalırsam şeker yükselmez deme aç kalınca vücut karaciğerden şeker çekmeye başlar şekerin yine yükselir. Sık öğün az yemek ye zaten 1.5 ayın falan var sağlıkla doğar bebeğin inşallah ☺️🙏🏻