Meraba kızlar.. Bende buralarda çok çok okudum doğum hikayesi acaba bana da nasip olur mu derken şimdi ben yazıyorum biraz uzun olabilir şimdiden kusura bakmayın 🥰 Bende herkes gibi doğumdan korkuyordum ilk doğumum du başıma ne gelecek diye çok merak ediyorum ve işte o gün gelmişti 39+0 da 17.10.20 yani cuma günü öğlen saatleriyle çok az ağrılarım olmaya başladı hatta sabah kahvaltı yaptık eşim evden çıkarken dedim ki kızımız bugün gelebilir kasıklarım ağrıyor 😨 neyse ağrıları fazla umursamamak için o gün temizlik yaptım bi yandan da bilerek yapıyorum ki doğum olursa kolay olsun diye böyle bu şekilde akşam 7 ye kadar çok ince ağrılarla uğraştım akşam olduğunda artık eşime dedim kalk hastaneye gidelim ağrılar sık ve düzenli geliyor ama çok hafif ağrılar. Belki doğum başlamıştır diye muayene olmal için devlet hastanesine gittim (baştan beri hep devlet hastanesine gittim) doğumhaneye girdim ilk alttan muayene etti ebe ve benim alttan ilk muayenemdi biraz zordu benim için sonra ebe baktı ağrılarım biraz daha artmıştı nst bağladım yaklaşık 40 dk nst de bekledim sancılarım 70-80 leri gösteriyordu ama doğum için yeterli değildi ebeye açıklığı sordum açıklık bilgisi vermiyoruz ama doğum başlamış dedi bi serum taktılar nst den çıktım ağrılarım devam ediyordu ama ebe doğumun daha çok başında olduğumu sancılarını evde çek öyle gel dedi ve eve geri geldik saat 9 du. Annemi aradım hemen geldi yasin okudu 11 buçuğa kadar evde dolaştım ve artık sancılar kıvrandırıyordu 2 3 dk da bir geliyordu hemen hastaneye tekrar gittik tekrar muayene oldum ve tekrar nst bağladım ama yatakta kıvranıyordum ebe çok fazla açılmam olmadığını doğumun uzun sürebileceğini söyledi saat 1 i geçmişti yatış istedim bunun için erken olduğunu pandemi hastanesi olduğu için riske girmemem gerektiğini felan söyledi ben yatış yapmadan ailemle konuşayım diye çıktım doğumhaneden ama duramıyorum yerimde eşime dedim ki ben dayanamıyorum doğum uzun sürebilirmiş özele gidelim epidural taksınlar oda tamam dedi ve özel hastaneye geldik orda ki ilk muayenemde 6-7 santim açıklık olduğunu epidural takamayacaklarını söylediler saat 2 idi hastaneye yatışım oldu ama dayanamıyordum üstümdeki önlük ısladı ter dökmekten sancı geldikçe kıvranıyordum dualar okuyordum ama nafile o sancı çok zor 😔 ama rabbim bir şekilde dayanma gücü veriyor. Ebeye bağırdım artık dayanamıyorum ıkınma hissim geliyor diye sancı arasında muayene etti açıklığın tam olduğunu söyledi ve çatala geçtim doktor geldi 3 kere ıkındım olmadı 4. De ebenin de karnıma bastırması yardımıyla kızımın çıktığını hissettim ve ağlamaya başlaması çok güzeldi kızımı kucağıma aldım mükemmel bir duygu tarifi yok 😍 sonra kızımı yanımda giydirdiler zaten hastanenin ameliyathane hemşiresi en yakın arkadaşımdı ve şansıma o gün nöbetçiymiş yanımdaydı😍 10 veya 15 dk dikiş sürdü o süre benim için biraz zordu artık bitsin kızımı alıp gideyim istiyordum ve bitti beni temizleyip hazırladılar sonra odama geçtim. Canım annem bekliyordu kapıda 🥰❤ biraz uzun oldu kusura bakmayın ama doğum mükemmel bir olay hele ki yavrunuzu kucağınıza almanız o an her şey bitiyor 😍 rabbim isteyen bütün herkese nasip etsin inşallah şuan karşımda huzurla uyuyor ah minik kızım ne güzel geldin❤