Merhaba anneler.
39+4 te suyum azaldığı için yatışım yapıldı ve süreç başladı. Öncelikle sağlıklı bi hamilelik geçirdim çok şükür. İnkar etsemde nazlı bi hamilelikti benimki eşim çok sabır gösterdi ve hamilelik sürecimin her detayını benimle yaşadı diyebilirim. Bu çok önemliydi benim için. 17 ekim sabahı hastaneye gittim yavaş yavaş suni sancı verildi ooo dedim kolaymış ufak sancılar geliyor ama iyi karşılıyorum. Arada ebe geliyor nst ye bakıyor kalp iyi sancı yok diyor. Yan odadaki kadının 4 cm açıldı diyor. Bi gaza geldim 😂 ver coşkuyu bana dedim artırdı suni sancının dozunu. Sancılar biraz şiddetlendi bakıyorum nst de yükselmeler başladı ama dayanabiliyorum. Tekrar geldi ebe açılma kontrol etmek için dedim kesin açılma olmuştur yok dedi. Artırdı tekrar dozu kıvranıyorum artık 100 lere çıkıyor sancı nefes kontrolleri falan banamısın demiyor. Geldi yine 1,5 cm açılma var dedi. Okadar kıvrandım nasıl 1,5 cm olur diyorum.devam ettik suniye ama dayanamıyorum artık ebe geldi muayenede canım okadar yandıki artık ağlamaya başladım nişanımda bozuldu. Sancım tavan yaptı hemşireyi çağırdım çıkartın istemiyorum suni sancıyı dedim yanımda ablam var ne olacak ozaman sezaryen mi istiyorsun diyor hayır dedim onuda istemiyorum beni eve götürün😂😂hemşireler ebeler gülüştü falan doktorum geldi bu defa baktı açılma yok. Bu arada epidural olacaktım ama onun için 4cm açılma olması gerek dedi doktor.bebek baya aşağıda beklemeyi tavsiye etmem dedi. Sezaryene karar verdik. Sinirim bozuldu normal doğumu başaramadığımı düşündüm eşim sarıldı önemli olan oğlumuzun ve senin sağlığın dedi. Üzülme diye destek oldu biraz sakinleştim ve ameliyata alındım. Belden aşağı uyuşturdular acıyı hiç hissetmedim ama yapılan işlemleri hissettim korkulacak gibi değil. Suni sancı daha zordu 😂herşey yolundamı diye sordum son 10 saniye dediler. oğlumun çığlıklarını duydum çok hızlıydı. Hazırlayıp hemen yanıma verdiler kokladım öptüm. Alıp babasına götürdüler her anı fotoğraf ve videolandı şimdi oğlum uyuyunca bakıyorum onlara. Gereksiz görürdüm doğum foto işini ama iyiki yaptırdık dedik. İlk muayenelerde herşey normal di 1 gece kalıp çıktım. Ağrım oluyor ama hafif işlerimi yapabiliyorum. Çocuğuma bakabiliyorum. Yatıp kalkmak zor onun dışında iyiyim.göğüs uçlarım için lansinioh kullanıyorum Rahatlatıyor göğüslerim şişti annemle ablam sıcak kompres yapıyor gelmeye başladı sütüm ama yetmiyor arada mama destek yapıyorum göğüs uçlarım şişmeden dolayı kaybolduğu için aventin göğüs silikonlarından aldım şimdilik onunla emziriyorum. Şimdilik tecrübelerim bukadar 3.335 kg 52 cm doğdu Yargıç ege ama bana 1 kg gibi geliyor küçük ve buruşuk bişey 🙈🙈
Doğum korkusu olanlar korku hastaneye kadar sürüyor sonrası sadece biran önce kucağına alma isteğine dönüşüyor. Benim acı ağrı eşiğim çok düşük ben yaptım sizde korkmayın. 👋👋😊😊