Merhaba canım Anneler , evet sonunda bende doğurdum…
Oğlumdan önce 2 kaybım olmuştu 1 yıl arayla genetik testlerimiz tertemizdi vardır Rabbimin bir bildiği dedim her zaman asla ümidimi kesmedim zorlu süreçlerdi 3 gebeliğimde yani oğlumda hiç hamile kalacağımın düşüncesine girmeden korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim, çok şükür hamileliğim boyunca hiç sıkıntı çekmedim ne kusma ne ağrı çok güzel gebelik geçirdim , 32 haftada bebeğimin başı dönmüştü normal olarak gözüküyordu doğumum 41+2 ye kadar bekledik ama malesef ne sancı ne nişan nede suyum gelmedi 41+4 de sezaryen günü aldık, ben sezaryen den o kadar korkuyordum ki dış etkenler yani insanlar beni o kadar normal odaklı hazırlamış ki sanki bu şekilde olunca anne olunmuyormuş gibi doktorum 40 haftada bence bekleme normal olmayacak gibi dediğinde bile etraftaki baskıyla yaklaşık 2 hafta boşuna bekledim ne yürüyüşler ne squatlar ne platesler yaptım içimde hurma ağacı çıkacaktı öyle düşünün.
Canım anneler size en büyük tavsiyem doktorlar bizim için en doğrusunu biliyor sakın dışardan kimsenin lafına bakmayın eğer olmuyorsa zorlamayın ve sakın sezaryen den korkmayın normalde herkes 2 gün yatarken ben 1 gün kaldım çünkü bende bebeğimde gazımızı çıkardık ve mükemmel iyiydik siz iyi olursanız bebeğiniz iyi olur.
Sezaryen olacak anneler yanınızda bitter çikolata ve sade kahve götürmeyi unutmayın baş ağrınız bu şekilde hiç olmaz.
Hepinize hayırlı doğumlar dilerim🤲
Sormak istediğiniz sorunuz varsa cevaplayabilirim 🥰