Nuray01 Bebegi sarılık olan varmı? Varsa neler yaptınız gecmesi icin ? Benim bebeğim erken doğum oldugu icin sarılık sınırda dedi doktor sabahtan beri canım cok sıkılıyor 😥
Tugceasl Nuray01 kız kardeşimden duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum ama o sarılık olmasın diye beşiğin üzerine sarı örtü ötrterdi
gizemonerr Nuray01 sarı örtü falan eskidenmiş öyle şeyler. Sütün geliyorsa bol bol emzir. Gelmiyorsa mutlaka mama ver canım.
neslihann87 Nuray01 sarı örtü örtmeyin göz yanılmasına sebep oluyomuş sadece çok sık emzirin sarılık olan bebekkler genelde derin bi şekilde uyurlar zorla uyandırın yine emzirin sütünüz yeterli deilse bu dönem mama takviye yapın ben bu şekilde yaptım geçti çok şükür rabbim şifa versin inşallah
Gokmer Tugceasl daha bugün okudum. Doktorun biri yazmış batıl inançtır diye. Bol şekerli su içirende varmış ama kesinlikle yapmayın diyorlar. Su zehirlenmesi oluyormuş. Dünde kayınvalidem tutturdu çocuk sarılık olursa şekerli su içircem diye. Delirdim. Onun lafı üzerine bugün baya araştırdımda bu ikisini kesinlikle yapmayın diyor doktorlar
yurdagul4 Nuray01 emzirmekten baska care yok maalesef ama ne kadar etkili bilmiyorum ben altın yüzügümü koymustum sarılıgı çeker diyorlar batıl inanc belki ama zararı olmaz dene istersen ☺️
Nuray01 yurdagul4 emziriyorum canım erken dogdugu icin cok kucuk yani doktor 2 saatte bir emzir demesine ragmen ben 1 saatte bir emzirdim eger bugunde duzelmezse yarın hastaneye yatıracaklar 😢
neslihann87 Tugceasl bebeğin rengi zaten sarı örtüde sarı olunca göz yanılması oluyo ilerlerse sarılık farkedilemiyebilir diye
Babyy1S Tugceasl eger sarı ortu sariligi kurtarsaydi hastanede sarı ışık tedavisi yada sari ortu koyarlardi kesinlikle yapilmamasi gerekli ve tamamen batıl inanc eger cocuk duzgun beslenemez ise ac kalirsa sariligi sizce örtü mü azaltır yada anne sutu veya mama mi azaltır
Gokmer Tugceasl örtüden zarar gelmez ama bir faydası yok, batıl inanç deniyor. Zararlı olan şekerli su
Tugceasl neslihann87 hımm ben henüz Doğum yapmadım inşallah ilk bebeğime hamileyim 4 ayımız kaldı Doğuma bu bilgiyi bilmiyordum teşekkürler 🙏
Rumeys-1820 Canım benim bebeğimde de var sarılık şu anda. Bolca emziriyorum bir de “şekersiz” 3 4 çay kaşığı kadar su veriyorum. Kakasıyla ve kusmasıyla attığını farkedeceksin inşaallah. Benim ikinci çocuğum ilkinde de aynı şekilde atlatmıştık çok şükür..
Nuray01 Rumeys-1820 canim emziriryorum cok uyuyor uykudan kaldırıyorum ben kaldirmasam hic kalkası yok
tugce67-67 Nuray01 canım sık sık emzireceksin anca öyle geçiyor ,tabi çok aşırıysa hastaneye yatırıp tedavi ediyorlar .benimkine biraz gelmişti sık sık emzirdim kendiliğinden geçti
Rumeys-1820 Her çocukta sarılık vardır bazısında doğumdan 3 gün sonra daha çok belli olur. Güneş varsa biraz güneşe de koyabilirsin. D vitamini onun bedenine faydalı olur..
neslihann87 Nuray01 benim bebeğimde doğumdan 3 gün sonra oldu değeri 10 du 2 hafta o şekilde devam etti aynen sarılıktan dolayı sanırım 2 gece ben uyandırmasam hiç uyanmıyodu ama zorla uyandırıp emzirmiştim sizin değeri kaç acaba