Herkese merhaba arkadaşlar bende 6 ekimde tombalak oğluma kavuştum.. aslında paylasmicaktim hikayemi ama yinede yazmak istedim biraz uzun şimdiden soyleyim :)
En baştan beri 3 hafta önden gidiyorduk hep hatta down sendromlu bile dediler 2 li 3 lü bütün taramaları yaptırdılar doktorlar şükür hicbir şey çıkmadı üzerine dediler bebek gebelik şekerinden böyle iri şeker yüklemesi yaptılar yine birşey çıkmadı zaten hep bebisi besledim hamileliğin boyunca 13 kilo aldım 2 hafta da 16 kilo verdim . Iyi kötü bitirdik gebeliği ve sıra doğumuma geldi bebeğim en baştan beri hep baş aşağı pozisyonun daydı. Ama hicbir doktor 4 kilo ve üzerini riske almadi devlet olduğu için son ana kadar bekledim ama artık çok ağır oldu ve tasiyamiyordum. 5 ekim günü kontrole gittim doktor bebeğin iri olacağı normal doğum başlasa bile bebeğin kanalda kalacağı ve geçemeyeceğini söyledi vakumla çekmek zorunda kalırız buda bebeğe zarar verebilir bunun için imza atman lazım dedi . Bende riske atmak istemedim açıkçası aslında çatım olsun herşey müsaitti ama bebek geçemez dedi ilk doğum dedi. Gel sezeryan yapalım dedi tamam dedim kabul ettim anestezi kanlarımı verdim salı günü yani 6 sı gidip mecburi korona testimi verip 7 sı Carsam ba günü sezeryan im olacak ti. ’taki 5 i akşam i saat 10 da gelen ağrılar ile hepsi suya düştü. Bende ne su ne nisan ne belden gelen ağrı dedim kasık ağrısı yine yalancı sancılar. Sabah 7 ye kadar çektim en son 4 dk ya 1 düştü ve dayanamayıp acilden hastaneye giriş yaptırdık. Tabi acil doktorlarina da durumu anlattım uzman ile gorustugumu bu şekilde dediğini yoksa beni normal e zorlicakti ben zaten kendimi 9 saattir normale zorlamışım 😂 3 cm acilmam var di ama malesef çocuk kanala girmedi hemen yatisim yapıldı saat 12 ye kadar yatakta sıramı bekledim ama öldüm resmen diyebilirim çünkü 2 dk 1 indi nts de sancılarım 145 i gördü ama çocuk hala kanala girmemek için direniyor . Sonra saat 12 de beni hemen ameliyata aldılar ama ben sürünüyorum yürüyemiyorum artık 14.saatime grmisim ve takatim kalmamış artık. Her neyse dedim tamam biticek merve az kaldı ameliyathaneye indik beni öne doğru eğdiler o sırada kımıldamayın çünkü iki kemik boşluğundan vuruyorlar eğer oynarsa iğne uyuşma süresi kısalır zaten öyle acı verici değil. Her neyse benim kabusum ameliyat ile başladı arkadaşlar size tavsiyem devlette doğum yapanlar ameliyatima stajer doktor veya hemşire girmesin diye imza verin benim aklıma gelmedi ki keşke gelseydi . Harika diye gittigim bir hastaneydi sozde. Neyse ben uyuştum aMeliyata başladılar ben dedim ki geç uyuşurum bekleyin ki öyle de oldu başımda benimle konuşan bir ekip vs.. Neyse 5 dk da çıkarılan çocuk 15 dk da çıkarıldi siz düşünün. (Not:hastanede başıma gelenlerin hiçbirini kayıda almamışlar hepsini orda çalışan komşumdan ogrendim)
Çocuğum çıkarken hıçkırarak çıktı korktum dedim noluyor bir sey mi var yom iyi merak etme yıkıyorlar şimdi dedi sonra gelip bana gösterdiler kuru fasulyeli 55 cm 4 kilo doğdu. Ama bebeğim de hırıltı var di ki çözemedim meğer geç çıkardıkları için bebeğim su yutmus ve oksijen vermişler suyun bir kısmını çıkarmış lar orda daha su kaldığı için de hırıltısı varmış tabi bana bunları doktorlar söylemedi o komşumuz sağolsun o öğrendi hepsini. Neyse yarim saat falan geçmiştir ben bir hos oldum birsürü asistan stajer resmen benle oynuyor ben bir garip oldum ve gti bende o sırada nefes falan ( meğer çok açık bırakmışlar beni aşırı kan kaybetmişim ve tansiyonu hayatta yukselmeyen biri olarak 170 e cıkmış tansiyonum o an nabız alamamışlar benden ve kendime getirmek için baya narkoz ve ilaç takviyesi yapmislar) kendime geldiğimde hala ameliyat masasindaydim diyorum yarim saatlik bir işlem napiyor lar bana .Her neyse 1 saat 15 dk sonra ameliyatım bitti ve beni yoğun bakım servisine çıkardılar hastanenin 2.saçmalığına hoşgeldim dedim 6 saat sezeryan olan tüm anneleri orda kontrol altında tutuyorlar ama tam bir işkence saat başı karna basma alttan muayene saat başı hiç aksatmadan . Resmen can çekiştim dikişlerin üzerinde 2 tane kum torbası zaten eziyet 6 saat boyunca alttan niye muayene ediyorsun diyorum tamam karnıma bastırıyorsun da kanama ya bakmam lazım diyor Allahtan narkozluyim da alttan muayene yi hissetmedim ama karnım felaket oldu artık.bir yandan bebeği mi emziriyorum oda sanki benim acı cektigimi biliyor hissediyor gibi 6 saat kimse yanımdan kaldıramadı minigimi.6 saatimiz bitti ve beni odaya çıkardılar 12 saatin sonunda eşimi ve annemi gördüm eşim bebeği ni 5 dk gordu ve hemşire görüş saati bitti diyip resmen eşimi kovdu Allahım resmen sinirden aglicaktim artık. Bide 48 saat olayı var 2 gün mecburi hastane de kalıyorsun yemekler o derece berbat sabah 6 zeytin ile kahvaltı mesela öğlenleri siz düşünün. Her neyse sürekli bana serumlar iğneler bebegimden kan alıyorlar sürekli ben ne olduğunu 4.günümde öğrendim tabi. Bebeğim sürekli kilo kaybediyor ve hırıltısı geçmiyor sütüm olmasına ve yetmesine rağmen mama mama diye direttiler hastane den mama verdirdiler oda bebeğimi ishal yaptı iyice kötü olduk bana deseler ki bebeğin e bu oldu sana da bu oldu onu da demiyorlar tabi . Ben bu olanlari öğrenince 5.günü imza verip ölüm dahil tüm riskleri göze alıyorum dedim ve hastaneden çıktım şükür evdeyiz şimdi bebeğim doğduğu kiloyuda geçti 2 hafta da . Hiriltisini da prof a sordum ciğerlerine inmemiş su şükür kana karışmamış zamanla geçer dedi zaten azaldıda . Yani ne doğum dan bir sy anladım ne lohusalık dan inanın o bebegimden sabah akşam kan alırken koridorlar da ağlıyordum artık bitsin bu kabus diye . Ve taburcu olurken tetkik kağıtlarında benim ve oğlumun başına gelenlerin birini bile kayda geçmemişler pislikler. Beni sorarsanız sapasağlam girdigim ameliyattan sağdan sola kocaman bir kesik ( tek tesellim yapıştırma dikiş olması) ve 1 poşet ilaç antibiyotik ve iğne. Şimdi toparladım kendimi ama göğüs altima dirsekleri ile icin hala kemiklerim aciyor zaten 1 hafta sirt uzeri uyuyamadim bile resmen hastane kabusum oldu diyebilirim size tavsiyem devlette yapacaksanız hastaneyi iyi seçin ben ankarada sami ulus da yaptım doğumu polikinlik kısmı waoww harika hastane dedittirirken doğum kısmı rezalet birşey. Ve hastane den çıkarken tek tesellim evlâdım oldu anne olmamdi. Sezeryan için tavsiyem
+dikiş kremi alın çabuk iyileştiriyor isteyen olursa ismini de paylaşırım
+depend kullanın mutlaka
+yanınızda bisküvi tarzi atistirmalik alın
+gazlı bez mutlaka alın çünkü karın inene kadar dikisin üzerine geliyor benim gibi 5 gün kalmazsınız ama eve geldiğiniz de göbek dikiş e gelmesin diye gazlı bez hayat kurtarıyor
+banyo yaparken sezeryan bandı kullandım
+havlu kağıt havlu vs yanınız da bulunsun hastane de tedarikte problem oluyor heleki bu virüs döneminde
+ayağınıza kalın çorap alın mutlaka
Şimdilik aklıma gelenler bunlar iyi bir doğum hikayesi olmadi ama dediğim gibi tesellim minik mucizem oldu paylaşmakta ki sebebim ise herkes özelde yapmıyor devlette yapacak kişiler de dikkat etsin die bugün benim başıma gelir yarın onların çekmesini istemem 🙏
Sormak istedikleriniz olursa sezeryan doğumu kanının son damlasına kadar yaşamış biri olarak cevaplarım 🤭