Canım öncelikle umut olmak için yazıyorum belirtmek isterim. Morfoloji hakkında pek bilgim yok ama onun haricinde söylemek isterim benim eşimin sperm sayısı senin eşinden çok daha azdı. Ve buna ek olarak 3.seviye varikosel vardı. Özel hastanelerde doktorlara gittik çoğu ameliyat olması lazım olmazsa düzelmez dedi. Ben başladım araştırmaya, varikosel benim eşimin günlük hayatını etkilemediği için (ağrı,sancı ,cinsel bi problem) olmadığı için hemen bıçak altına yatsın istemedik. Daha sonra varikoselin gebeliğe engel olmadığını sperm sayısı ve dna hasarı sorunsuz olursa çocuk sahibi olabileceğimizi öğrendik. Bu süreçte yılmadan saraçoğlunun keçiboynuzu kürünü ve sonrasında havuç kürünü uyguladık. Tam 2 ay sonra tekrar test verdik sonuçlar gayet iyiydi sayısı ve hızı oldukça yükselmişti. Fakat bu kezde benim yumurtalarımın geç geliştiğini öğrendim. Bu süreçte klomen ve çatlatma iğnesi kullandım. Ve inanmazsınız belki ama o ay hamile kaldım. Ama malesef düşük yaptım. Sonra yılmadım eşim sigara kullandığı için takviye verdi doktorumuz promendi ismi. Bununla beraber çakşır suyu içti. 5 ay sonra tekrar spermiyogram testi yaptırdık rakamlara inanamadık tam 144 milyon olmuştu. tekrar hamile kaldım. Ama malesef yine düşük yaptım. 2 düşük sonrası varikoseli olan insanlarda sperm dna hasarından kaynaklı düşük olabileceğini öğrendik o testide yaptırdık. Ama şükür temiz çıktı. Düşüklerimin sebebi benden kaynaklıymış genlerimde ki pıhtılaşmadan kaynaklı. Yani özetle , önce iyi bir ürolog bulun testinizi yorumlatın. Sonrasında varikosel günlük yaşamı etkilemiyorsa hemen ameliyata koşmayın. Araştırırsanız ameliyat sonrası değerleri daha da düşen bi çok insana rastlarsınız. Keçiboynuzu kürü mutlaka uygulayın. Sonrasında da sperm dna hasar testini mutlaka yaptırın. Dna hasarı varsa mecbur ameliyat olmak zorunda kalırsınız ama yoksa hemen olmayın alternatif çözümler arayın derim. Allah tez zamanda kucağınızı doldursun inşallah.