yagmurmislina64 beni etiketleterek söylemişsiniz. Tekrar yazıyorum. Ben asla aileyi panşklettigimi düşünmüyorum. Haksız yorumda bulunuyorsunuz.
sma bambaska bir hastalık. Hayatta sadece sma da yok onlar bu sıralar cok populer ama cok fazla kas hastalıgı var. Onalrdan sadece birisidr sma. duchenne musculer distrofiler, beckerlar.. Ve öyle görülme insidansları cok yüksek flnda degil hele prematüee doguma kıyasla.. ayrıca tipleri var. Her sma lı cocukta bizlerin haberlerde gördügü kadar ağır formda da olmaz. Bebegi görmedem anne tam setaylı bir bilgi vermemişken böyle bir ihtimal düşünmek anlamsız olur. Bunu söyleyen ben degilim. Ben biraz gerilik var ama cok anlamlı denilemez dedim. Bebek premtüre norolojik bir durum gelişmiş olabilir, oksijemsiz kalma, kanama falan filan ama hic bir problem olmayadabilir.saglıklı premtüre bebek sayısı anlamlı derecede fazla. Belki daha hareketsiz acıkcası tembel bir bebektir, belki kiloludur, biraz egzersizle calısılmaya ihtiyacı vardır. Fizik tedavi hekimine direk gidilirse tek avantaj şudur zaten hekim gerekirse nörolojiye yönlendirir ve hareketleri gösterebilir aile hızlıca calısmalara baslar.