Burada en sevdiğim şeylerden birisi doğum hikayesi okumaktı ve sonunda kendi doğum hikayemi yazmak da nasip oldu 🙏🏼 En başından her işimi kendim yaptım karnım çok çıkmadı ve toplamda 15 kilo aldım. Genel olarak rahat sayılacak bir 9 ay geçirdim 🙏🏼 Doğum şekli kafamda en başından beri sezaryendi,normali hiç yapamam diye düşündüm gerçi sezaryenden de bir o kadar korkuyordum düşündükçe uykularım kaçıyordu. Son haftalarda doktorumla konuşup 1 Ekim sabahına spinal sezaryen için gün aldık. Önceki gün akşam 6-7 den sonra yemek yemeyi kestim son hazırlıklarımı yapıp sabahı beklemeye koyuldum çünkü gözüme uyku girmedi heyecandan ve korkudan..😓 Neyse sabah oldu bir şekilde ve inanılmaz duygusaldım gözyaşım gözümün ucunda bekliyordu birisi dokunsa ağlayacaktım😢 Hastaneye geçtik Sonra tahlillerim yapıldı 08.30 da yatışım yapıldı ve saat 10.00’da ameliyathaneye indirdiler. Giderken tüm vücudum titriyordu ailem ve eşimle gözgöze gelince ağlamaya başladım ama çoktan doğum katına inmiştik. Kalabalık bir ekip beni karşıladı ve anestezi uzmanım inanılmaz tatlı bir kadındı 2-3 dk geçmeden işleme koyuldu ve yapmadan önce beni telkin edip yapacağı işlemler tek tek söyledi damar yolları açıldı,spinal iğnesi vuruldu saniyeler sonra hazırdım🙏🏼 çok hızlı bir şekilde sedyeye uzanmam istendi uzandım ve ayaklarıma bir sıcaklık indi parmaklarımı oynatıyorum diye korktum ama dizlerini kırmadan ayağını kaldır dediklerinde taş gibi olduğunu farkettim. Bu arada spinal iğnesini hiç hissetmedim bile incecik bir iğne zaten damar yolu daha çok açıyor gerçekten 😁 sonrasında doktorum geldi durumumu sorduktan sonra başlamadan haber vereceğini söyledi,meğerse başlamış 🤭🤭🤭 2-3 dk sonra kızımın sesini duydum hayatımın şokunu yaşadım duyduğum en güzel ses,yaşadığım en tarifsiz duyguydu bu 🙏🏼♥️ Sanırım doktorum panik yapmamam için söylemedi başladığını ama sadece çıkarırken bir hafiflik geldi üzerimden bir ağırlık kalktı 😁 Sonra güzel kızımı yanağıma getirdiler ve tesadüf sanıyordum bebeklerin aniden susmalarını ama birebir yaşayınca çok duygulandım gerçekten yanağıma koyar koymaz ağlayan bebek sustu 🙏🏼 sonrasında kızımı hazırlamaya götürdüler tek rahatsız olduğum nokta bundan sonraki aşama oldu aslında ağrı sızı hiçbir şey yok ama yapılan işlemi bildiğim için biraz rahatsız oldum sakinleştirici yapıldı ve anında uyudum. Doğum esnasında hiçbir şekilde çekiştirilme,baskı,mide bulantısı yaşamadım🙏🏼 10.00’da doğum katına indim 10.17’de kızım doğdu ve 10.30 gibide beni odaya aldılar. Odaya çıktıktan sonra karnıma kum torbası koydular ama uyuşukluk devam ettiği için ağrı yoktu sadece baskı hissettim,kanama kontrolü yapıldı karnıma bastırıldı ama hiç bahsedildiği gibi korkunç değildi saniyelik bir şey sonrası geçiyor. Uyuşukluk akşama doğru 6 gibi geçti ve yürümem söylendi burda ilk yürüme hakkında da o kadar kötü yorumlar okudum ki korkmuştum açıkçası ama ilk kalkış anında 2-3 saniyelik bir sızı hariç hiçbir zorluğu yok. Ondan sonrası hiç oturmadım zaten bol bol yürüdüm sade kahve-bitter çikolata,su ve incir kompostosu içtim. Sütüm hemen geldi ama yanıma humananın süt arttırıcı çayından almıştım o ve incir kompostosu çok etkili oldu ilk zamanlar miktar olarak çok gelmese de emzirebildim🙏🏼 Hastanede 1 gece kaldıktan sonra doktorum kendini iyi hissedebiliyorsan eve gidebilirsin dedi ve bende eve gelmek istedim çünkü gerçekten iyiydim 🥰🙏🏼 Kızım 3.170 gr 50 cm ultrasonla neredeyse birebir uyumlu doğdu,ben ise doğumdan sonra 15 kilonun 9unu vermiştim 🙏🏼 2. Günden itibaren her işimi yapabildim şu an 17 günlük olduk ve ben sezaryenin böyle olduğunu bilseydim kendimi asla korkutmazdım bu şekilde 10 tane bile doğurabilirim.. Sezaryenden korkanlara belki bir nebze de olsa yardımcı olurum diye doğum hikayemi yazmak istedim 🙏🏼 Rabbim isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu,hamile olanlarada sağ Salim kucağına almayı nasip etsin inşallah 🙏🏼♥️🌸
Sezaryen olacaklara tavsiyem :
🌸Muhakkak depend alın derim ben çok rahat ettim.
🌸Süt arttıracak takviye bir şeyler yanınızda götürmeye çalışın ki bir an önce sütünüz gelsin yavrunuzu besleyin.
🌸 ve son olarak Biz anneyiz ve istedikten sonra yapamayacağımız şey yok,sakın kendinizi korkutmayın yavrunuza odaklanın🙏🏼