Busekrkmz Asyaaydinnn arada bir ağrılar geçiyorsa adet ağrısı gibiyse yalancı sancıdır ama şiddeti artıyorsa kasıklardan çok belinize vuruyorsa yatınca geçmiyorsa gerçek sancıdır.
hemsiresaliha sancıların 5 dakika da bir gelen 1 dakika süren ve bu 1 saat boyunca devam ediyorsa doğum başlamıştır hastaneye gitmen gerekir düzensiz giren sancılarsa yalancı sancılar olablir
Busekrkmz Asyaaydinnn gerçek doğum sancısın da beliniz çok ağrır sanki etiniz kemiğinizden ayrılıyormuş gibi hissediyorsunuz ne yaparsanız yapın ağrı hafiflemiyor ve geçmiyor. Yalancı sancı da gerek ayakta ya da yatarak geçen bir ağrı adet ağrısı gibi biraz daha şiddetlisi ve genel de kasıklarınız ağrıyor.
cagla24 Busekrkmz siz doğum yaptınız mı yaptıysanız doğum esnasında bebek hareketleriniz nasıldı? bende şu an doğum sancısı çekiyorum 15-20 dakika arası gelen düzenli kasılmalarım var
Busekrkmz cagla24 yaptım canım. Çok hareketli değildi gayet normal gün içinde nasıl hareket ediyorsa öyleydi yani sakin duruyordu. Bu arada boşuna dakika tutmayın bence bende tuttum ama benim hep düzensizdi dakikalırım ama gerçek sancım gelmiş.
cagla24 Busekrkmz benimde sakin benim doğum başlamış doktoruma göründüm evde çek sancını dedi sıklaşınca hastaneye çağırdı o yüzden sordum
Busekrkmz cagla24 ya öyle mi hadi Allah bir avazda kurtarsın inşallah benden size tavsiye sancınız geldikçe çömelin geçince ayağa kalkın. Ebe bana söylemişti öyle yaptım 1 cm açıklığım vardı 2-3 saat içinde 7 cm oldu. Çok faydası oldu çömelip kalkmanın.
cagla24 Busekrkmz evet öyle yapıyorum bemde doktorum da önerdi 4 ayak pozisyonunda falanda dur dedi yapıyorum 5.15 gibi bakıldı 3 cmdi açıklık eve geldim sıklaştı artık 1.1,5 saate geçerim hastaneye bakalım
Busekrkmz Asyaaydinnn hayır canım erken değil normal sayılıyor. Ayrıca nişan gelir gelmez bazı kişilerde hemen doğum başlamıyor benim üç gün sonra başlamıştı.
Busekrkmz Asyaaydinnn ben hiç yalancı sancı çekmedim nişan geldikten sonra da hiç ağrım olmadı ben direk doğum sancısı çektim ve bir kaç saat sonra da doğum yaptım zaten.