Kubrayilmazkandemir Kizlar menisküs yırtılması ya da diz kapağında kıkırdak asinmasi problemi yaşayan var mı?
Merve-Burak Kubrayilmazkandemir bendede var canım bi doktor bana en kötü duruma gelene kadar ameliyat olma özele gitsen hemen ameliyat yaparlar dedi Çünkü kemik de aşındığı için platin takacaklardı ayakta kalırsam şişiyo falan sıkıntı veriyo ama yürüyemeyecek kadar değil şükür en son çare ameliyat olurum diye düşünüyorum
esrAlp Kubrayilmazkandemir alaturka WC ye oturmayın merdiven çıkmayın dizini kuracak şekilde yere çömelmeyin diz kapağınızı bir süre dümdüz tutun benim yoklar önce kitlenmiş yürüyememiştim bile Avakoda yaprağı özlü bitkisel bir hap vermişti Dr adını hiç hatırlamıyorum bir de diğerlerine dikkat ettim geçti ama zorladığım da tekrar başlıyor
balyanakoglum Kubrayilmazkandemir benim 2. Derece yırtık var. Zorlamamaya kırmamaya dikkat ediyorum. Benimle gittiği yere kadar işte 😒
irva Kubrayilmazkandemir Dizlik veriyorlar genelde o geçirmiyor ama rahatlatıyor sadece.Bana işe yaramamıştı.Bende ameliyatını olup kurtulmak istedim.Çünkü çok ağrımaya ve hareketlerimi kısıtlamay başlamıştı.
ENilay Merve-Burak sizin platin oldugu için hemen olma en kötü duruma gelene kadar bekle demişlerdir. Zaten kemik aşınmanız platinlik oldugu için. Çünkü gençlerde ne kadar geç platin o kadar iyi. Çünkü platinin de bi ömrü var.
ENilay Menüsküs yırtıldıgı için kıkırdak aşınması oluyo. Dizlik felan ağrını hafifletebilir ama menüsküs kendi kendine iyileşmez. Genelde ameliyat oluyo o da kapalı ameliyat yapıyorlar sadece menüsküs için. Üç tane delik oluyo sadece.
Merve-Burak ENilay tabi tabi benim kıkırdak aşınmıştı yaşıma göre fazla hayırlısı şimdilik böyle götürüyorum platin düşüncesi beni korkutuyor sadece menisküs olsa olur kurtulursun ama öyle değil maalesef
irva Kubrayilmazkandemir Hayır kapalı ameliyat yapıyorlar zaten canım zor değil.3 tane minicik delik.Belden aşağı uyuşturup yapıyorlar.Ameliyattan sonra 5 sene hiç sorun yaşamadım.Sonra köpeğimin peşinden koşarken duvardan atladım yine yırttım.😃 ama şuan zorlamıyor gebelikten sonra tekrar olucam.Ameliyatı ol tavsiye ederim.İlerledikçe mahvediyor insanı.
balyanakoglum Kubrayilmazkandemir doktor bana gittiği yere kadar gidecek dedi canım çaresi ameliyat değil. O son çare. Kendini koruyacak dayanamadığı zaman ameliyat olur
Kubrayilmazkandemir irva annem için soruyorum ben. Peki ameliyattan sonra iyileşme süreci ne kadar? Bu arada annem 53 yasinda
irva Kubrayilmazkandemir Canım ben rahattım ameliyattan sonra bacakların uyuşması geçince kalkıp yürüdüm yavaş yavaş doktorum yürü demişti.10 gün kadar evde uzandım aşırı hareket etmedim sonra normal yaşantıma döndüm.Tabiki yaşın etkisi de vardır bunda.
ENilay Kubrayilmazkandemir çaresi ameliyat siz bence bi ortopedi doktoruyla ayrıntılı konusun çünkü diğer arkadaşın yaşı genç zaten kıkırdak aşınması var onun durumu farklı. Kendisi protez olacağı için en son raddede yapalım demiştir doktor muhtemelen. Ama sizin anneniz olmazsa sonunda o da kıkırdak aşınmasına gider demek istiyorum. Şuan da annenizin protezlik bi durumu yok anladıgım kadarıyla diğer arkadaş gibi. Tabi bunu filmlerle felan doktor bakar görür.