Aaaasli Kızlar, bu seneki kurbandan yaptığım kıymalarla yoğurduğum köfteler aşırı yumuşak oluyo pişirince. Yani sanki hiç yoğurmamışım gibi ayrılıyo pişirirken. Acaba nerde yanlış yapıyorum
Quinmomm Aaaasli hiç u falan katma yumurta kir içine galete ununu bol koy biraz daha bide güzel gogus uzun süre yani kıyma yağlı ise olabiliyor öyle canim
Deletedmom95 Aaaasli etin yağlı olabilir. Galeta unu yada ekmek içini bol koy düzelir. Çünkü yumurta da kırınca daha civiklasiyor.
Cemrenur Aaaasli yumurta koyuyor musun canım ya da az yoğurup hemen pişiriyor musun. Geçen bi yazı okudum iyice yoğurup buzdolabinda en az 15 dk beklemesi lazimmmis yoksa dağılıyormuş.
Serrax Aaaasli yağlı olduğunda da öyle olur canım bu sene anneminki de öyleymiş istediğim gibi olmuyor demişti hatta dün. Galeta miktarını artır yumurta kır soğanın da suyunu sık sert bir iç olsun ki yağlar eriyince normale dönsün
Aaaasli Serrax Acaba diyorum şey mi yapsam. 2 3 kilo tamamen yağsız kıyma alıp onları biraz biraz ayırsam ve köfte yapacağım zaman kendi kıymama eklesem olur mu
Serrax Aaaasli o da olur evet karıştırınca yağı azalır. Bir de kayınvalidem çok yağlı kıymaların yağlarını don haldeyken hafif eriyince ayıklayıp atarmış.
Aaaasli Cemrenur hepsini yapıyorum tatlım ya. Bırak 15 dakikayı öğlenden yoğurup akşama kadar bekletiyorum