Acemimum Merhaba arkadaşlar 10 haftalık gebeyim tansiyonum sürekli 120 80 yada 130 80 çıkıyo çok çabuk yoruluyorum acaba yüksekmi sizde böyle olan varmı
Sabrszanne3535 Acemimum benimde öyle cikiyo normal diyorlar yprulmanizin sebebi kansizliktan olabilir
DilanArven Acemimum zaten gebelikte düşük tansiyon tabiri caizse daha iyi biliyorsunuz yuksek tansiyon gebelik zehirlenmesine neden oluyor
MelekBK Acemimum 120-80 normal değeri zaten. Düşük de çıkabilir gebelikte 10-7 falan da normal sayılıyor. Riskli.bi durum olsa söylerler zaten
Acemimum Sabrszanne3535 normalmi yani ölcen hemşireler hep tuzlu mu yedin diye soruyor aslında yemiyorumda onlar öyle deyince kafaya takmaya başladım
MelekBK Acemimum ölçmeye gittiğinde bı 10 dakika kadar dinlenip nefesini düzenle. Yorgunluk yürüyüş falan etkiliyor.
Acemimum MelekBK olabilir bide sağlık ocagında manuelle ölçmüyolar makineyle bakıyolar belki ondanda olabilir yani inşallah öyledir
ozlemurhan Acemimum Bende sağlık ocağında çalışıyorum manuel yada otomatik bir farkı yok. Aslında gebeliğin 20. haftalarından sonra tansiyon yükselir. Farkında olmadan tuzlu yiyor olabilirsiniz birde su tüketimi de önemli
ozlemurhan 140/90 denilse de 130/80 de yüksek ve risk taşıyor ödem+tansiyon yüksekliği+idrarda protein Gebelik zehirlenmesi belirtileri . Tansiyonunuz eğer hep yüksekse bir idrar testi yaptırmakta fayda var