Mom433
Ben hikayemi en başından anlatayım daha anlaşılır olsun.
7 yıllık evliyim. 26 yaşındayım. Şu an 12 haftalık hamileyim.bu 7. Hamileliğim.
İlk gebeligim 22. Haftada kalbi durması sonucu sonlandı. Araştırılmaya gönderildi ama hiç bir sonuç çıkmadı. Kurtajimdan 1 ay sonra tekrar hamile kaldım. Hiç bir sorunum yoktu. 4. Ayda doktor uzan bebeğin aşağı inmiş dedi. Doğuma kadar uzandım. Hiç bir tedavi uygulanmadi. Sadece coraspin kullandım hareketsizim diye. Çok şükür kızım sagsalim doğdu. Çokta gzuel bı dogumum oldu. Şu an 4 yaşında.
Kızım 2 yaşını doldurunca bı daha istedik. Bu sefer bişi olmaz dedik sağlıklı bı çocuğum olmuştu.korunmayi bıraktıktan 3 ay sonra hamile kaldım. Hayatıma normal devam ettim. Kontrollerimde hiçbir sorun yoktu. 13. Haftada yine kalbi durdu. Bu arada ilk bebegimde erkekti. Bu 3. Sü de erkekti. Normal doğumla dogurup kürtaj oldum. 6 ay ara vercem dedim. Doktorlar hiç bir şekilde ara ver demediler ama ben istemiyordum. Kürtajdan 2 ay sonra kontrole gittim.doktor eski kromozom,genetik, trombofili testleri me bakıp sende pıhtılaşma var. Korunmayı bırak bu sefer bişi olmayacak kan sulandırıcı iğne kullanacaksın dedi bizde de bı umut oldu. Korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım. Öğrenir ogrenmez progestan,coraspin,kan sulandırıcı iğne enox 0.4 kullandım. Oda 17. Haftada kalbi durdu oda kız bebekti. Bu sefer 2 sene ara vercem yeter ustuste kürtaj olup narkoz almıştım çünkü. Yine kontrole gitmek için üniversitesi Hastanesi’nde buranjn en iyi doktoruna gittim. Profesör du kendisi.haftaya gel rahmine kamera ile bakalım yapışıklık varmı diye dedi.rahim filmi değilde başka bı isim vermişti. O operasyonu da gecirdim kısa acısız bişi idi ama psikolojik men yordu beni. Neyse sonucu gösterince sende rahim ağzı yetmezliği var korunmayı bırak 12. Haftada dikiş atacam dedi. Yine aynı seyleri duymustum. Ama bende rahim ağzı yetmezliğinin hiçbir belirtisi yoktu. Çünkü bebeklerim canlı dusmuyorlardi. Sadece bebeği hissetmiyorum karnımın içi boş oluyo. Sancı kanama hiç biseyim olmuyor doktora gidince kalp atışı yok diyor ama o anki umutla bunları düşünemedik. Korunmayı bıraktık. Hamile kaldım hemen. Tekrar iğne progestan kullandım. 12. Haftamız oldu prof a gittik. Ben dikiş atılacak diye gidiyorum. Muayene etti. Rahim ağzı uzunlugun iyi dikişe gerek yok dedi. Bizim korkular yine başladı. Zaten salı günü kontrol e gittim. Cuma günü bebeğimi yine kaybettim.oda erkekti. Ondan somra bu sefer kesin yeter kim ne derse desin ara vercem dedim..1.5 sene ara verdim. Hamileliği düşünmeden önce hem folik asit hem OMEGA kullandım. Korunmayı bıraktıktan 3 ay sonra hamile kaldım. Burda biz şeyhin yanına gittik. Bana dedi ki senin üstüne tehbe (sübyan ) var dedi. Hem bana hem eşime ayet yaptı. Yatarken korkmamam için yastığının altına ekmek ile bıçak koy dedi. Ve senin belin gevşemiş bebeğin tam hareket edene kadar merdiven inip çıkmak yasak sürekli uzan dedi. Kziimda da böyle yapmıştım zaten. Dediklerini aynen uyguluyorum. Banyo mu bile korkarak yapiyorjm. Evim 4. Kat asansör yok. Merdiven korkusundan hiç doktora bile gitmedjm daha. Kullanmam gereken vitaminleri eşim alıyor öyle kullanıyorum. Doktorlardan hiç bı çözüm gelmedi. Gittiğim tüm doktorlar sana tıbbın yapabileceği hicbisey yok git Allah’a sigin dua etmekten başka çarem yok dediler. . Bakalım ne olacak biraz stresli geçiyor kritik haftalardayim diye ama çokta düşünmemeye çalışıyorum. Kizkardesim yanimda. Kziim okula gidiyor çok şükür onunla oyalaniyorum biraz. Uzun oldu kusura bakmayın. Herkesin imtihanı farklı oluyor işte. Rabbim kimseyi evlat acısıyla yokluguyla imtihan etmesin insalalh 🤲🤲🤲