[silindi] Busraaygin merhaba diş hekimi asistanıyım. Öncelikle bir diş muayenesine gitmenizi öneriyorum. Eğer dişe müdahale edilmesi gerekiyorsa doktorundan yazılı kağıt getirmen gerek diş çekimi yapılabilir veya kanal tedavisi hangisi olacak ise şu anda doktoruna danışmadan ağrı kesici bile içemezsin o yüzden yarın ilk işin diş hekimine muayene olmak olsun yoksa Allah korusun dişlerini kaybedebilirsin. Geçmiş olsun
mom6565 Busraaygin ben iki gün çektim hemn aktardan karanfil yağı aldım 2 gün kullandım baya ise yaradı sende dene istersen canım belki yararını görürsün
Linma60 Busraaygin doktoruna danışmadan ağrı kesici bile içme sakın. Ben de çektim her yolu denedim gecelerce ağrıdan uykusuz kaldım 1 bir bardak ılık suya 2 tatlı kaşığı tuzla gargra 2 siyah zeytini çiğne dişine koy 15 dk bkle 3 karanfil ağrıyan dişin le tut 15 dk bekle 4 sarımsağı ez koy 15 dk bekle 5 buzu ince bişeye sar beklet ağrıyan yerde 6 fırçalayınca ağrıyorsa macunu elinle sür 7 çook çaresiz kalırsan parol ilacı yutmadan dişinde beklet. Bunlar benim uyguladıklarım çoğunu aynı anda uygulayıp ancak sonuç aldığım zamanlar oldu. Ama pes etme Allah yardımcın olsun
Sedoss0650 Busraaygin 17 haftaydım doktorum onayı ile kullandım skinti olmadı hamilelerin kullandığı ikacmis zaten enfeksiyon olursa bebeğe daha büyük zararı olurmuş bi git doktorunla görüş derim
Durugulus Bende çektim hemde çok fenaydı. Diş etlerim çok şişmişti. 2 kez antibiyotik kullandım iltihap geçince de 3 dişim de çekildi. Doktorum riskli bir hamileleğiniz yoksa dişe her müdahale yapılır demişti. 16. Ve 17. Hafta civarlarındaydım gebeliğimde.
senakhrmn Durugulus ya benimde akşamdan beri sol arka diş etim şişmiş anlamadım nedendir diye hamilelikle alakası olabilr miki? Tam 20 lik dişimin orası ama canım çok acıyor çok ağrıyor. Sizin dişleriniz neden çekildi acaba
Busraaygin Linma60 doktorum günde 2 defa parıl içebilirsin dedi ama artık o da işe yaramıyor hafifliyor 10 15 dk sonra tekrardan başlıyor
Busraaygin mom6565 doktorum karanfil yağını kesinlikle kullanma dedi daha kötü yapıyormuş dişi o yüzden önermiyor
[silindi] senakhrmn 20 lik dişiniz tam çıkamamıştır ve Diş eti şişmiştir. zaten 20 lik dişleri ağızda fazlalık dişler hemen çektirebilirsiniz doktordan yazılı kağıt ile. Çok rahatsız etmiyorsa bekleyebilirsiniz. Bu sürede 20 lik dişin bir önündeki dişe baskı yaptığı için öndeki dişide çürütebilir. Benim önerim hemen çektirmeniz :)
[silindi] Busraaygin nornal de çekilmesi gerek ama hamilelikte çekemiyorlar. Eğer bebeğiniz son aylarında ise kurşun geçirmez yelek giyilip çektirebilirsiniz ama yine doktor dan yazılı kağıt gerekli. Ama röntgen siz de muayene olabilirsiniz
slnko Busraaygin ay ben cok kullandım karanfil yağı hem dişçi hem kendi doktorum kullanabilirsin demişti. Cok şükür bir sıkıntı yaşamadım
Busraaygin slnko benim doktor kesinlikle izin vermiyor canım hamile kalmadan önce çok kullanıyordum çok işe yarıyor ama şimdi izinsiz hiç bişe yapamıyorum
senakhrmn [silindi] Diş hekimine göründüm aynende öyle olmuş ama şuan 15.haftadaym diye beklesek daha iyi olur dedi antibiyotik verdi sadece 😢 çekim için en az 3 ay beklemek gerekiyor dedi şuan olamaz dedi.
Busraaygin senakhrmn bende 14 15 haftalıkken diş dolgusu yaptırdım dişçi birşey olmaz dedi şimdi de korkuyorum
Busraaygin Sena-25 benim kaybiladerim de eczacı o da diyor psrol dışında bir şey kullanma diye cuma günü kontrolüm var tekrardan doktora danışacağım