Esma61 Şeker yükleme testini yaptırdınız mı ? Çok kararsızım yaptırıp yaptırmamakta eşim şeker hastası, bebek için de şeker yükleme testi zararlı diyorlar 😔
imren91 Esma61 Kesinlikle zararı yok, bürün doktorlar yaptırın diyor. Üstelik de eşiniz şeker hastasıymış. Benim ailemde kimsede yoktu ama bende gebelik şekeri çıktı. Diyetle kontrol altına aldık. Bebeğinizi düşünün yoksa yükselen her şeker bebeğinize zarar veriyor.
Busraveminisi1 Esma61 ben yaptırdım canım benim de aile hastalık geçmişimizde şeker çok vardı ve riske atmak istemedim bebek çin zararı olduğunu düşünmüyorum araştırdım tam tersine yapmadığın takdirde gebelik şekerin varsa erken doğum su fazlalığı ve bebekte tehlike söz konusu en azından şekerin olup olmadığını bilirsen gebelik sürecini doğru ilerletirsin
ozlmrdmm Doktorun tavsiye ettiği tüm işlemleri yaptırmanı öneriyorum canım zararlı olsa neden yaptırtmak istesin .. 🌸
Nssyclk Benim doktorum yapmak ister misin diye sordu bana. Ben hamile kaldığımdan beri şekerli şeylerden midem bulanıyor ilk 5 ay ağzıma bile sürmedim sonrasında çok az miktarda yemeye başladım ama fazlası hala midemi bulandırıyor. Doktorum bunu bildiği için seni zorlamıycam eğer yaptırmayayım diyorsan 2 günde bir açlık tokluk şekerini ölçüp bana sonuçlarını söyle dedi. Şuan öyle yapıyorum çok şükür bir sıkıntı yok.
N8M2702 Ben yaptırmadim canım baya araştırdım çok zararı olduğunu duydum, aile hekimide ailede yoksa çıkma olasılığı çok düşük falan demişti. Doktorum özellikle istedi fakat yaptırmadim çok şükür yokmusta bi sorun yaşamadım.