Emine1234 bu birazda size bağlı bence :)
hemen yatak odası alayım derseniz sadece 6-7 bin lira yatak odasına gider. Ama zaten odamızda yatacak biraz büyütünce yatak odası yaparım derseniz alırsınız bi park yatak veya ayarlanabilir beşik size 400-500 liraya gelir.
Bebek arabası alayım rahatlık olsun derseniz 1-2 bin lira ona gider. Ama yok anakucağı yada sling alayım derseniz 100 lira. Biraz büyyüncede panda alır pandayla gezdirirsiniz.
en iyi kıyafetler olsun derseniz bir zıbına 50 lirada verdiğiniz olur. Zaten içinde kimse görmüyor derseniz 5 lirayada alırsınız.
ben bebek arabası, pahalı yatak odaları vs hiçbişey yapmadım. Kıyafetini yetebilecek kadar aldım. Herşey için alternatif düşündüm. İlk bebeğim şuan 15 aylık. Harcadığım tek masrafı bez, burun aspiratör ucu, eğitici oyuncak ve kıyafetleri olmadığında kıyafet masrafı.
Alternatifleri çok düşünün. Hepimiz bebeğimizi en iyi şekilde büyütmek istiyoruz herşeyi olsun istiyoruz. Bir zıbından 5 tane alacağınıza 4 tane alın diğer bitanenin parasını kumbaraya koyun. Bebek için üç beş birikim olur.
biz böyle böyle bir kumbara yaptık kızımıza. Bebak arabası için 1500 lira bütce ayırdık kumbaraya attık. Gerek olursa alırız gerek olmazsa kalsın burada dedik. Yatak odası için 5 bin lira ayırdık gerek olursa alırız olmazsa biriksin diye. Şimdi o kumbarada tam 18 bin lira birikti 15 ayda :)
Umarım fikir olur sizlere:)