Meryemmemis 40+2 olduk bugun doktorum bu hafta gelmezse suniyle başlatıcam dedi ama çevrenin söylemleri özellikle kendi ablamın söylemler artık başımı ağrıtmaya başladı. Sen suni sancının nasıl birşey olduğunu biliyormusun normal sancının on katı sezeryan olsana Bebeğe birşey olursa suçlusu sensin Diye Beynımı yiyor Hoş ilk hamileliğim normal sancı bile yaşamadım daha hiç. hem bebeğim dönmüş hem ufakta olsa açılmam var onu geçtim bukadar zaman beklemişim olursa suniyle neden olmasın tabiki sağlık durumu el vermez sezeryan olur ama yani böyle her kafadan ayrı ses okadar yordu ki beni artık doğursam da kurtulsam diye bakıyorum
Dfn42 Meryemmemis kimseyi dinlemeyin doktorunuzla karar verin en sağlıklısı bu herkes herşeyi konuşur ki doğum tamamen bunyesel kimsenin acı eşiği de aynı değil böyle düşünün
Fndkkrdu Meryemmemis sen doktorun ne derse onu yap konuşan insanlarda hangi tıp fakültesinden mezun olmuşlar bir sor bakalım uzmanlık filan nerede yapmışlar 🙄 Bu kadar hafta beklemissiniz üstelik azda olsa acilmaniz var tabikide doktorunuzu dinleyip şansınızı deneyin. Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin bı avazda dogurun inşallah 🤲
Aysesen80 Meryemmemis bak canım benim de bebeğin kafası önde 38+5im bebeğin kafası 41 doktor mecburi sezeryan diyor bebeğim normal doğum pozisyonunda ama çok dağılır dedi kaynana illa normal doğum deyip duruyo dedim kusura bakma can benim canım alt tarafımı dagıtamam oraya o kadar kesi attıracagıma sezeryan olurum kadının derdi 2.bebek için bekleme süresi. Ben her türlü 3 sene bekleyecem zaten dedim calışan insanım kendini riske atma sen ne yapmak istiyorsan onu yap sancıyı çekeceksen de sen çekeceksin ablan vs değil dinleme kimseyi
61Aysen Meryemmemis Dışardaki insanalr konusur aldirma ama ablan tam terdi sana destek olcagi uerde köstekmi oluyo motive etmesi gerekiyo seni korkutmasi deil.Suni sanci bence bunyeye bagli etkiliyo burda çoğu posta okudm bn bazilarina takilmasina ragmen suni sanciyi gazla hissetmeyen sanki norml sanci 2 dk da suni sanci 10 saat insanlar gercektn bi tuhaflasti hersyi biliyorz havasinda ilk doğumun olcak ve sna boyle diyerek korkutuyo yani destek olmasi lazm.Bebege neden bisy olsun norml olabilcek pozisyonda demekki zaten risk olsa sezeryani doktor önerir.Canini bu tarz soylemlerle sıkanlarla doğuma kadr muhatap olma derim.
Meryemmemis Ayrıca bana bunları söyleyenlerin de kendiler ortalama 41.haftada normal doğumla doğurmaları da ayrı bi ironi. Neden sezeryana itiklemeye çalışıyorlar anlamıyorum. Şuan zaten ben istesemde doktorum normal doğum düşüncesinde olan biri
Aaaasli Meryemmemis Sen doktoruna güven. Seni ve senin vücudunu en iyi o bilir. Ne yapılması gerekiyosa zaten yapar. Millete de kulak asma 🤷🏼♀️
Jdiebsh Meryemmemis allahim ya zaten her agriyla hastaneye gidenler kendi agrilariyla yapmiyo ki illaki suni sanci veriyolar ben kendi agrimla gittim yeterli olmadi suni sanci verdiler o agri sanci olmazsa nasi acilman olacak adet agrisina benzer ama haliyle daha fazla oluyo candan can cikiyo hic kolay degil ama insallah sezeryan olmazsin cok zor diyolar olanlar normal dogumda 2 gunde ayaklanirken sezeryanda 1 haftayi buluyo zaten bi anda olmuyo dpgum senin vucudun 9 ay bu olaya hazirlaniyo insallah kolayca dogurursun
Gamzes Meryemmemis ablanız tıp okumuşta sizinmi haberiniz yok doktordan iyimi bilicek evet suni sancının biraz zorlugu var ama çekilmicek gibide degil bakmayın siz kimseye bana öyle konuştuklarında tıp mı okudun diye yapıştırıyorum cevabı ☺️
Meryemmemis Dfn42 kesinlikle öyle herzamannn doktoruma guvenıyorum ne derse ama işte çevre insanı yoruyor
Byzaoz Meryemmemis canim kimseyi dinleme sen bosver. Yegenim ayni durumdaydı 40 oldu bebek donmedi bir türlü normal doguma elverisliydi. doktor ya sezeryan ya suni yapalım dedi. Yegenim suniyi secti sonucta normal doğum icin bi sıkıntı yoksa neden sezeryan olasin ki. Aksi bir durum olsa zaten sezeryan derdi doktorun. Herkesin aci esigi farkli acilmasi gec ilerleyen oluyor hemen acilan oluyor bunlari kimse bilemez. Allahim bi nefeste kurtarsin insallah. Evet suni agrili ama zaten suni vermeselerde agri cekceksin sen bosver herkesi. Dogumuna odaklan kendin nasil istiyosan oyle olsun. Sag salim al minigini kucagina 💕
Beyis Artık açılmada olsa süreyi kısaltmak için suni sancı veriyorlar dozuna göre. Bekleyecek zamanın olsa zaten bekletir doktor aldırma insanları benimde çarşamba ya da perşembe suni sancı deneyeceğiz sancım,suyum gelmezse
yesilesinti Valla ilk gebelikte direk suni sancı vermişlerdi. Dedim ikinci olursa kendi sancımı çekicem ve öylede oldu ama doğumun sonuna doğru suni sancı verdiler tekrar ve o an anladım kendi sancımın yanında suni sancı hiçmiş. Herkesin acı eşiği farklı. Allah korusun doğum sırasında bi aksilik olursa ona göre doğumu yönlendiriyolar. Kalbini ferah tut annesin sen evladın ve kendin için en iyisini sen bilirsin. Allah bi avazda kurtarsın.
Sezensu Meryemmemis Canım risk olursa doktorun doğum başlamış bile olsa sezaryene alır zaten bence bu kadar beklemişken dene suni ile çok zorlanırsan o zaman sezaryen dersin geçirirler hemde açılman da varmış o güne kadar belki kendi sancın bile gelebilir kimseyi takma 🙏🏻
ipekipek Benimde annem bana senin canın tatlı yapamazsın normal dedi :) Takılmayın dışarıdaki insanlara. Siz ve bebeğiniz sağlıklıysa ve doktorunuz normal olmakta sorun yok diyorsa bence devam edin :) tabiki sizde gerçekten istiyorsanız
ipekipek Burculicee böyle söyledikleri için sizde içinizden yaaaa gerçekten yapamaz mıyım diye düşünüyor musunuz hiç 😀
begumseker Meryemmemis bebeğe ne gibi bişey olabilirmiş? Ablanız bunu düşünüyo da doktor düşünemiyor mu? Hiç duymayın yaa zaten sıkıntılı bir durum olsa doktor kendi sezaryene çevirir o an bile.. Suni sancı aldım ben de ama öyle dayanılmıcak derecede değildi yani herkes çok abartıyor..