Merhabalaar sevgili hamileler ve anneler. Kafam çok karışık. Deneyimli annelerden ve etrafında bu süreçleri yaşayanlardan yardım istiyorum. Bebeğim 40 haftayı bugün itibariyle doldurdu. Doktorum ertesi gün randevu al demişti ama ben Salı gününe aldım belki yine de gelir diye ama yok. Herhangi bir sancım yok. Olan sancılar adet sancısı gibi hafif ve geçici. Kalıcı hiçbir sancı yaşamıyorum. Bunun dışında normal doğum için bütün her şeyi denedim. Günde iki kupa ahududu çayı, hurma, pilates ve yoga, pilates topu hareketleri, yürüyüş, merdiven in çık ve doktorun tavsiyesi ile korunmasız ilişki. Bir cm bile açıklığım yok. Doktorum karar randevusu oluşturalım ve ya suni sancı ile doğumu başlatalım ya da sezaryen konuşması yapalım dedi. Artı ve eksilerini bir dahaki randevuda ben sana söyleyeceğim dedi. Suni sancı alıp açılması olmayıp doğuramayan arkadaşlarım var çevremde ama sezaryen olup sıkıntı yaşayan insanlarda çevremde oldukça fazla. Hal böyle olunca kafam karıştı ve hiç açılma olmayacaksa dışardan bir müdehaleye gerek var mı diye kendimce düşünüyorum. Ama sezaryen sonrası da çok zor diyolar. Bilmiyorum ne yapacağım. Normal doğumu istemiştim hep başından beri ama kendi sancılarımla. Dışardan bi müdehale olmalı mı yoksa sezaryen mi olmalı.. Kafam çok karışık 🥺 Onun dışında herkesin hala doğurmadın mı soruları beni bitiriyor. Aşırı strese girdim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler sevgili anneler ve anne adayları 🙏🏻