Merhaba güzel anneler, anne adayları ve bebek isteyenler. Rabbim isteyen herkese bu mutluluğu nasip etsin. Biraz uzun olabilir şimdiden hakkınızı helal edin.
Benim hikayem hamileliğin tüm cilvelerini yaşayarak geçti. 9 ay boyunca geçmeyen mide bulantısı ve kusma, 4. Aydan sonra sürekli kuyruk sokumu ağrısı, düşük riski yüzünden haftalarca yediğim iğneler derken 30. Haftaya kadar geldik. Tam artık rahat bir gebelik geçiriyorum derken kasılmalar geçmeyen sancı ve bebeğin doğum kanalına girmesi ile bu kez de erken doğum riski var dendi. Kalan 10 haftamin 8 haftasını sürekli yatarak ve tabi ki yine günde 9 tane ilaç kullanarak geçirdim. Benim oğlum bana anneliği daha doğmadan her anlamıyla yaşattı.
Eşim askeri personel doğum izni aldı 39. haftada yanımıza geldi. Zaten erken doğum durumum vardı. Her iki günde bir nst haftada 2 gün kontrol derken bu kez de 40 hafta bitene kadar gelmedi tatlı oğlum 😂 Son bı kaç gündür hep 4 5 saatlik düzenli sancılar kasılmalar oluyordu. her seferinde sürekli ve giderek şiddetlenen sancılarım oluyordu. Nst de sancı düzenli aralıklarla 100 e çıkıyordu. Ama hep tamam artık geliyor derken sancı kesiliyordu. Kendi doktorum bebeğimin kalp atışı suyu kilo alımı iyi olduğundan 40 haftayı bitirelim suni sancı verelim diyordu. Tamam dedim. 8 Ekim günü ağrılarım dayanılmaz oldu. Bulunduğum ilçedeki kadın doğum doktoruna gittim. Bana bebeğin her şeyi iyi sancı düzensiz daha 2 hafta bekleyebilirsin dedi. 39+5 te yaşadım bunu. Çıkar çıkmaz doktorumu aradım Zaten sürekli iletişim halindeydik.Durumu anlattım. Ben ağrılara dayanamıyorum dedim. O da 9 Ekim sabah saat 4 te gel suni sancı ile doğumu başlatalım senin oğlan Zaten sabırsız dedi. Kabul ettim. Gece saat 2 gibi annem kayınvalidem eşim ben hastaneye geldik. Sabah 8 de doktorum gelene kadar ebeler ve hemşireler serum tahlil gibi gerekli işlemleri yerine getirdi. Açıklığa bakıldı hiç yok. Nst de düzenli aralıklarla sancı çıkınca bı serum getirdiler. Bu ne dedim sadece şekerli su dedi ebem.Bu sırada 2 defa fitil koyuldu rahmim kalınmış o yüzden sancılar açılma ilerlemiyormuş. Derken 1 saat geçmeden sancılar inanılmaz derecede arttı. Ebe geldi nasılsın başladı mı ağrı dedi . Meğer bana şekerli su dedikleri suni sancıymış .😂 Tedirgin olmamam için doktorum söylemek istememiş.2 saat sonra açıklığa bakıldı 3 cm oldu. Doktorum vizite geldi çok güzel ilerliyor böyle devam ederse öğleden sonra doğurursun dedi. Sevindim. Sonra tekrar nst dediler. Bu kez yolunda gitmeyen bişey vardı. Ebemin yüz ifadesinden anladım. Hemen doktorum geldi. Acil sezaryene iniyoruz dedi. Meğer benim günlerdir yaşadığım ağrılar gerçek doğum sancisiymis. Oğlum hep gelmeye çalışmış ama rahmim kalın olduğu için gelememiş.ara sıra strese giriyormuş. sancılar düzene binip rahim incelince doğum olması gerekenden hızlı ilerlemiş. Ve bebek yine strese girmiş nabzı 90 a kadar düştü. Hemen ameliyata dedi doktorum bebek bu şekilde doğumu kaldıramaz dedi. Çok şükür ki suni sancıyı çektiğim sadece 2 buçuk saatti. Çok fazla kivranmadim. Acı çekmedim. Ama hayatımın şokunu yaşadım. Eşim annem kayınvalidem herkes korktu bebeğe bişey oluyor diye. Neyse hazırlanıp ameliyata inmem 10 dakika ancak sürmüştür. Ben ağlıyorum eşim ağlıyor. Ben burdayım seni bekliyorum korkma oğlumuz iyi diyor ben yüzüne bakamıyorum. Bana spirnal sezaryen için durumun Uygun olmadığını genel anestezi yapacaklarını söylediler. Doktorum geldi ve sadece yarım saat içinde oğlun kucağında olacak dedi. Son hatırladığım bu. Sonra kendime geldim karnımda bir ağrı ve boşluk. Beni odaya getirdiler. Eşim asansörün başında beni beklemiş odaya bebeğin yanına gitmemiş. Bitti kuzum oğlumuz geldi dedi. Ağladı onu görünce bende ağladım.
Mis kokulu oğlumuz 3180 gram 49 cm geldi dünyaya. Emzirme sorunu yaşamadık. Hemen memeyi tuttu sütüm geldi.
Biraz da tavsiyelerime gelelim. İlk diyeceğim kesinlikle normal de olsa sezaryen de olsa depend muhakkak alın. Ben ilk bağlandıktan sonra tuvalete değiştirmeye hep tek gittim inanın muhteşem kolaylık oldu. 2 battaniye koymuştum siz 3 koyun. Oğlum sürekli emdiği için kustu ve battaniyeleri kirletti. Bebek için 3 takım koymuştum yetmedi.siz 4 5 koyabilirsiniz. Kendime 3 takım pijama aldım birini hiç kullanmadım. Doğum öncesinde hastane kendi önlüğünü giydirdi sabahtan. Islak mendili ve peceteyi bolca bulundurun. Evden birer tane çatal kaşık ve tabak getirin çok lazım oluyor.
Doktorum Kayseri Özel Dünyam Hastanesi’nde Züleyha Güzel. Allah binlerce kez razı olsun. Bebeğim o olmasa bugün belki kucağımda değildi. Stresten kakasını yapmış karnımda.
Ve son olarak canım acır mı diye düşünmeyin. Biz artık anneyiz. İlk yürüyüşte tek başıma kalkmak için müsade istedim hemşire kabul etti. Sadece yere bakmayın. Gerisi geliyor zaten. Bol bol yürüyün. Ben gazımı da büyük tuvaletimi de yürümeye borçluyum.
Uzun oldu hakkınızı helal edin 🙈