37+0 da çatı muayenesine gidip sabah acil doğuracağımı öğrendim 😳😳
Normal doğum istediğim için doktorum çatı muayenesine çağırdı, bu gün gittim. İlk şokum psikolojik olarak hazır olsam da kemik yapımın normal doğuma izin vermemesi oldu. Bebeğin çıkma ihtimali yokmuş, yine bekleyip normali deneriz olmadı sezaryene geçeriz dedi tamam dedim. Sonra bir de ultrasona bakalım, birbirine paralel mi sonuçlar görelim dedi.
Son zamanlarda kızım normalden çok daha şiddetli tepiyordu, beni baya zorluyordu ve yoruyordu, doktoruma söyledim. Ultrasonda çatımın darlığı yüzünden bebeğin doğum kanalına giremediğini ama girmeye çalıştığını farketti. Çatı muayenesindeki verilere paralel olduğu için birbirini destekliyor dedi.
Bebeğimle ilgili tüm veriler normal olmasına rağmen amniyo sıvısı kritik seviyeye gelmiş, baya azalmış. Zavallı kızım da bundan rahatsız olduğu için çıkmaya çalışıyor ama çıkamıyormuş 😢
Doktorum beklememiz bu değerlerde çok riskli dedi. 2-3 gün bile bebeğe zarar verebilir sabah acil almamız lazım dedi 😢
Bir günde hem sezaryen olacağımı hem de 24 saatten kısa sürede olmam gerektiğini öğrendim. Hayatımın şoku oldu!!!
- Hafta sonrası olsa daha rahat olurduk ama şimdi akciğerlerini riske atmayalım dedi, 4 tane akciğer geliştirici iğne verdi, 2 sini o an vuruldum, 2 sini gece… şimdi sabahı bekliyorum. Tüm duygularım birbirine karıştı resmen!!!
Korku, heyecan, merak, mutluluk hatta içimden çıkmasına hazır hissetmediğim için mutsuzluk…
Sonuç olarak sabah inş minik bebeğime kavuşacağım, spinal anestezili sezaryenle… bu konuda çok fazla bir bilgim yok, hep normal düşünmüştüm 😥
Spinal anestezi ile ilgili bilgisi ya da tecrübesi olan var mı aranızda? Neler önerirsiniz sonrası için? En büyük yan etkisinin baş ağrısı olduğunu öğrendim doğru mu 🙄