Zbtuna İlle doğumdan hemen sonrasıyla alakalı değil pompa. Doğum sonrası hemen sütüm geldi ki oğlum 4. Doğumumdu.Emzirmeyi de kavratmayı da çok iyi biliyordum. Lakin sinir stresten milleti takmaktan sütüm 2,5 aylıkken kesildi neredeyse.Damla zor çıkardı ne manule ne elle sağım… elektrikli sağımla işte 3-5 damla.
O elektrikli pompa ile danışman ve ebe yönlendirdi de hem oğlumun meme reddini aştık hem de her saat masajlı sağdım sütümü geri getirdim.
Şuanda oğlum 23 aylık,emiyor.Biberonla hiç tanıştırmadım ama sağdığım sütleri şırınga,kaşık,fincanla verdim.Bi de biberondan meme reddi yaşama riskine giremezdim.Bu 2 senelik süre zarfında 4-5 kere mastit yaşadım.Hep sağım ve diğer emzirme pozisyonları ile kurtardım.Ben pompasız yapamam çünkü meme usg çektirtmişti doktorum.Süt kanallarım kendiliğinden ince ve dar, hemen tıkanmaya müsaitler.
2 senelik emzirme sürecimde pompayı aralıklı ihtiyaç halinde kullandığım ortalama bi 4 aylık süreç var.Yani 1 ay kulandım, 4 ay sonra 10 gün gerekti gibi gibi…Bunun 1 gününün 1 saati bile benim için dişimi sıkar vaziyetteydi sağamasaydım 😊
Pompa elzem bence,şuan almayı düşünmüyorsanız bile marka model araştırın bütçeniz dahilinde.Gerekme durumunda direk gider alırsınız.