Duygu538 17 haftalık hamileyim bu zamana kadar hep hazır tükettim ayranı ve yoğurdu ama şimdi içimde şüpheler var ya etkisi olmuyorsa diye. Bu cumartesi süt alıp yapmayı düşünüyorum siz ne dersiniz
Tugceulusoy Duygu538 Canım benim kayınvalidemin inekleri var süt, yoğurt, kaymak, yağ, peynir hepsinden yapıp veriyor Allah razı olsun sende eğer süt alabileceğin biyer varsa mutlaka yapmalısın ev yoğurdu peyniri gibisi var mı
delettdmom66 Duygu538 pastörize olduğu içn hazr süt ve yoğurt öneriyo doktorlar ev yoğurdu yemiyorum bn listem var doktor verdi
Nslhnfdn Duygu538 genel de tvler de bas bas bagiriyorlar hazir olan yogurdun hic bir faydasi yok zararindan baska diye. Zaten alinan sutlerde uzun sure kaynatiliyor. Bence yine en sagliklisi kendi gorup yaptigin
zehracinar Tugceulusoy Benim eşimde sürekli hep köy yoğurdu köy peyniri süt getiriyor ama ben onları tüketemiyorum hep hazır olandan yemek istiyorum nedenini bilmiyorum niye böyle oluyor halbuki en sağlıklısı organik olan ama ben yiyemiyorum 🤦🏻♀️😕
NaimeYilmaz Sertıfıkalı yerlerden süt al veya etrafnda tanıdık varsa ondan al. Ne kadar kaynatsanda ıcındekını goremıyorsun asla guvenmıyorum. Bu yuzden satın alıyorum. Bebeğimi riske sokamam
Duygu538 [bilinmeyen] haberlerde falan görünce insan tedirgin oluyor. Bir de etrafımdaki büyükler öyle diyor hiçbir etkisi yok hazırların diye
Elifdilara Duygu538 hazir yogurt yiyeceğine hic yeme daha iyi canim.marketlerde gunluk sutler var.onlardan al kendin mayala en azından hazirdan iyidir
Seqnem Doktor pastörize sütten kendin yoğurt yap daha sağlıklı dedi. Diğer türlü hangi inekten ne koşullarda alındı bilmiyoruz dedi.
NaimeYilmaz [bilinmeyen] Katık edıyorlsr hanfendı sütü ziyan etmeden yenı gelenle bir karıstırıyorlar ayrıca mahalle arasından süt alıyorsanız hangı ortamlarda hangi hayvanlardan sagıldıgını biliyormusunuz? Tezek bulasmıs bakterılı ortamlarda fazlaca bekletılerekmı gelıyor ? Çiftçilik hayatını görmüş biri olarak sütünde bir taşınma adabı var her süt annanelerimizden gelen gibi temız saf katkısız olmuyor . Siz diyorsanız ben katılmıyorum süt süttür kaynatınca gecer afıyet olsun 🙏
Naciye89 Birkac tanıdıktan aldı eşim süt yogurt yaptm ama kokuları midemi bulandırıyor ve bnde emin olamıyorm tabi ki bir akrabamdan yada kayınvalidemden gelse bnde tereddüt etmeden yerdm ama yabancıdan alnca nasıl temiz mi pis mi bilinmiyor bana da hazır daha mantıklı gelıyor imkan olsa herseyi dogal tüketeblsek ama malesef görüp yetistirmeynce de güvenilmiyor