Cigdemyslyrt Kızlar merhaba. Benim plesenta yani eş dedikleri şey normalden biraz kalın. Genelde ay şeklinde olurmuş ama bende yuvarlak mis. Bu şekilde olup saglicakla doğum yapan var mı aranızda.
Kuzucuk61 Cigdemyslyrt merhabalar sizin baya olmuş inşallah doğmuştur bebeğiniz benimde kalınmış biraz ne oldu durumunuz ?
Ayseyucel33 Cigdemyslyrt canım benim de normalden, kalınmış detaylıda çıktı fakat plasentanın kalın olması hastalıktan ziyade sağlık belirtisi anlamına geliyor yani gayet sıkıntısız hatta sağlıklı olduğunu gösterir bu telaş yapacak bişey yok Allah tek avazda kurtarsın 🙏
Bus0672 Kuzucuk61 canım benimde aynı problemim var burda da bi arkadaş vardı aynı olan o sağlıklı doğum yaptı geçenlerde inşallah bizimde öyle olur
Kuzucuk61 Bus0672 inşallah canım ecoprin verdi bugün döktür. 22. Haftada tekrar bakılacak sizin kaç haftada
Bus0672 Kuzucuk61 benim zaten tedavi ile oldu kan sulandırcı iğne kullanıyordum 20 haftada teşhis kondu iğneyi bırakmadım kullanmaya devam ediyorum kan akımı bozulmasın diye şuan 29+2 olduk çok şükür
Bus0672 Ayseyucel33 bunu kim dedi size sağlıklı olduğunu ? Benim dr mesela sen de veya bebekte genetik bi rahatsızlık olabilir dedi veya yapısalda olabilir dedi . Plesentan erken ayrılabilir dedi. Atak dönemlerinde bebeğin kilo almayabilir dedi
Ayseyucel33 Bus0672 afedersin… Çüşşşşşşşşşşşşş…. O nasıl doktor muş pardon bunu benim doktorum dedi önemsiz bişey dedi üzerine durmadı bile 24. haftamdaydım merhaba şuan 35 im çok mutluyuz bebeğim ve ben 😂 kuzum vallahi internetten de araştırdım ordada aynısı yazıyor bu doktorlar varya…. Tövbeestağfirullah
Bus0672 Ayseyucel33 internet bu konu ile ilgili pek bir bilgi yok 2 dokto aynı şeyi söyledi pedigolog dikkat ettikçe bi sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum dedi . 2 dr takip edilmesi gerekiyor . Bende saldım hiç düşünmüyorum. Şuan sadece bebeğim yastık niyetine kullanıyor o yüzdende yüzünü görememiyoruz😂 onu da kabullendik doğunca görürüz artık😂 ama bu postun sahibinin 6 ayda plesentası ayrılmış sanırım eski gönderilerden onu anladım🤔
Ayseyucel33 Bus0672 aaaa ciddi misin ya bende göremiyorum demekki tek sıkıntısı buymuş kalın olmasının 😂 35 olduk yemin ederim daha neye benziyor tam olarak bilmiyorum hep suratın yarısı var yüzüne geliyormuş plasenta 😂 canım bu ayrılma konusu çok başka bişey ya kalınlığından olacağını zannetmiyorum öyle olsa bana da iki doktor baktı biri uzman biri doçent ti onlar da söylerdi yani ne biliyim şeytan kulağına kurşun gebelik şekeri yüksek tansiyon şişme enfeksiyon gibi durumların hiçbiriyle karşılaşmadım şimdiye kadar doğumum Allah Nasib ederse epidural normal yapıcam yani sende dediğin gibi keyfine bak 🥰😘
Ayseyucel33 Bus0672 şimdi baktım postun sahibine kuzum yanlış anlamışsın bak onun plasenta da kanama varmış ondan öyle olmuş Allah onunda bundan sonraki yavrularını korusun bizimde inşallah
Bus0672 Ayseyucel33 aynen süpriz olacak yüzleri bize🙈 ayrılma konusu farklı ama. Dr sadece dikkat et erken ayrılmasına sebep olabilir dedi :) hayırlısı bende gebelik şekeri var maalesef 🙄
Ayseyucel33 Bus0672 amaan hayırlısı kuzum, ya herşey olacağına varır sen dikkat et şekerin de, varmış ona göre beslen herşey Allah, dan veren de o alan da merak etme inşallah sağlıkla alırsın kucağına bebeğini