YenidenAnneOlmak Ayrıntılı ultrasonda lateral ventrikül genişlikler 9 mm izlenmişti. 24 hafta kontrolümde bugün 9,8 mm oldukları söylendi. Dr fetal MR önerdi. Bu durumu yaşayan anneler varsa lütfen deneyimlerini paylaşsınlar. 😞
YenidenAnneOlmak YenidenAnneOlmak 50 ml şeker yüklemesi yaptırmaktan korkan ben kafam bunlarla doluyken dr istediği için 75 ml lik testi yaptırdım.
YenidenAnneOlmak Turkuazblog 10,7 mm ölçüldü en son. MR çektirmedik. Aslında son muayenede 10,4 de ölçtüğünü gördüm dr un. Sonuçta çok mm lik bir şey.
ikibebeliana Turkuazblog benim 22nci haftada 10 mö ölçüldü 35 deyim hala aynı dr bişey çıkmaz dedi fetal mr da çekilmiştim
YenidenAnneOlmak Buglem_Durum1 9 ekimde bu postu açtığımda 9,8 mm yazmışım. Genişleme olmuş. Daha da büyümez İnşallah doğduğunda sıkıntı olmaz.
Buglem_Durum1 YenidenAnneOlmak inşallah sağlıkla doğar benim bebeğimde de 32. Haftada 9 mm ölçüldü şu an 38 deyim hala aynı o yüzden sordum
Haticesimsekkk Buglem_Durum1 merhaba bebeğinizin sağlık durumu nasıl umarım iyidir 🤲 benim bebeğimde de 10 mm ölçüm yapıldı da telaşlanıyorum ne yaZıkki
filizzx Haticesimsekkk merhaba bebeğiniz doğdu mu lateral ventrikül bizde de 10 mm ye yakın çıktk durumunuz noldu
Haticesimsekkk filizzx bebeğim doğdu çok şükür şuan için bir sıkıntı yok sadece takip edelim dedi doktorumuz. İçinizi ferah tutun inşallah sağlıcakla alırsınız kucağınıza 🌸
filizzx Haticesimsekkk amin inşallah bizide çok korkuttular resmen diken üstündeyiz teşekkür ederim sağlık sıhhatle büyüsün bebeğiniz inşallah
N_A_Z_L_I_M filizzx Canım benim korkma 25 haftalikken gittim 10 mm dedi doktor Eşim de bende çok korktuk sınırda korkma dedi ama yinede korktuk 2 hafta sonra muaneyeye geldi bi görüyüm dedi 2 hafta sonra gittiğimde başka doktora sıra alabildim (devlete gidiyorum) En son gittiğim doktorda 9 mm dedi korkma birşey olmaz sınırda dedi Şimdi 31. Haftadayim 2 hafta sonra muanem var benimde Ama boşuna endişelenmeyin birşey olmaz Allahın izniyle 🤲🤲
filizzx N_A_Z_L_I_M bize işte bi engeli olabilir falan diye ne senaryolar yazıldı şimdi 2 hafta sonra fetal emar çektiricez beyninde bi hasara yol açtı mı diye.
Haticesimsekkk filizzx başka bir doktora daha gitme imkanınız varsa gidin bence bazı doktorlar çok evham yaptırıyorlar bize de neler neler söylediler gebelik sürecinde. Ama 10 mm çok fazla değil aslında üst sınırı 15 mm diye hatırlıyorum. İçinizi ferah tutun olabildiğince iyi düşünün. Yanılma payları çok fazla oluyor bir usg cihazının yaptığı ölçüm diğerinş tutmayabiliyor
filizzx Haticesimsekkk birden fazla doktora gittik sol ve sağ ventrikülde biri 9,5 biri 8 küsür çıktı asimetrik olmasına da takıldılar ne olduğunu da bilmiyorum tam umarım sonuç sıkıntısız ve güzel olur