Herkese merhaba. Burada sessizce takılan fazla yorum yapmayan yorumları okuyan biriydim. Doğum hikayemi yazma sebibimde sezeryan olacaklara bir nebzede olsa cevaplarını bulabilmeleri. Genel olarak rahat bir hamilelik geçirdim gebelik şekeri beni biraz zorladı. Onun dışında zorlandigim pek bişi olmadı. Ama benim kızımın dünyaya geldi yoktu:) en son kontrolüm 39+3 de yapıldı ve bebek doğum kanalına girmemişti. Doktorum 41 haftaya kadar bekleyebilecegimizi söyledi ama ben istemedim 40. Haftasında yani gunune kadar bekleyecegimi gelmediği durumda epidural olmak istediğimi belirttim. Ve 7 ekime sezeryan günü aldım. Tabi o sürede sancım olmadı:) takı 07. Ekim gecesine kadar yok yok bebek gelmedi bu arada;) sabah 7 de hasteneye geldik yatış islemlerimiz yapıldı ve ben sancı hissediyordu lm son kez nts ye bağladılar benim o yoğun diye düşünüp hissettiğim sancı 40 mis😂 sonrasında tansiyon vs ölçüldü onlugu giydim. Ameliyat için hazırlandım ve ameliyathaneye indirildim. Ameliyathaneye indirildigimde 5_6 kişi tarafindan gayet pozitif şekilde karşılandım. Ve içeride müzikler çalıyordu😁😁 anestezi için beni yan çevirdiler anestezi doktorum çok rahatlattı hiç öyle anlatıldığı gibi ağrı hissetmedim hiç öyle yanma hissetmedim grip olduğumda vurulan iğneler inanın daha çok yanma yapıyordu. Sadece hareket etmemeniz isteniliyor zaten sizi destekleyen birileri oluyor. Her yaptığı adimi bana söyleyerek yaptı o kadar için rahatladı ki aaa bu kadar mı dedim😁 ki ben dış doktorundan deli korkan biriyim burada bayilmam gerekirdi. Yavaşça ayaklarım uyuştu emin olmadan asla işleme baslamiyorlar sürekli uyuşmayan bölgeniz ile uyuşan bölgenize ufak iğneler batırıp hissedip hissetmediğini soruyorlar. Ve espiriler havada ucucuyor😁 ekip kalabalık geyik çok oldu hiç ameliyat gibi hissetmedim. Anestezi doktorum son dk ya kadar elimi bırakmadı. 10 dk sürdü ya da sürmedi benim elisam geldi nasıl viyaklayarak hemde😁 bu arada benimkisi kakasını yapmış birazda yemiş😁 çocuk doktoruna ameliyathane oluyor genel kontrol için hemen kontrolleri gerçekleşti çok şükür yeni yapıp yediği için akcigerine gitmemiş o yüzden o kısımda sorun yaşamadık fakat normal doğum için 41.haftaya kadar bekleseymisim sorun yasarmisim
Anneleer hisseder diyorum bu kısım için😍 sonra bebeği yanıma birazcık koyup kontroller için ameliyathaneden çıkardılar. Bundan sonrası sonraki işlem annelerin kısmı dikis kısmı evet 30 dk surdu. Ben en baştan beni fazla kesmeyin bebişim küçük demiştim herkes gülmüştü o anda bana😂 sonra dikerlerkende güzel dikin belli olmasın dedim yije güldüler en iyi kişi dikiyor dediler. Sonra benimde çıkardilar ve çikarken herkese tek tek teşekkür ederek ayrıldım. İnanın hiç strese gerek yok. Sonrası biraz ağrılı sonuçta bir ameliyat geçiriyorsunuz ağrıniz oluyor. 4saat gibi uyuşukluk etkisi gidiyor ağrı kesici iğne takviyeleri ile agirlariniz minimuma indiriliyor. Bazı hikayelerde yürüyüşlerin çok zor olduğu yazılmıştı öyle zor değil ben ekstradan fazla yürümek istedim hemsiler şok oldu. Ne kadar hareket o kadar bereket😁 yani süreç hızlanıyor. Bugün hastanedeyim ve 2.gunum WC ye tek yataktan kalkıp gidebiliyor bebeğimi oturarak emzirebiliyorum. Tabi herkeste etkisi muhakkak farklı oluyordur ama en fazla ne olabilir? Yaşayan biri olarak sormak istedim. Günler öncesinde strese girmeye asla gerek yok çok güzel bir tecrübe Allah doğumu olacak herkesin yardımcısı olsun. Benim hikayem böyle. Bu arada benim hastanemde öncesinde covid testi yapıp öyle planlama yapıyorlar.