• Sağlık
  • Ülkemizde doğum kontrol yükü

Doğum kontrol yöntemi maalesef uzun yıllarda özellikle ülkemizde hep kadına yüklenmiş ağır bir yük. Malum günümüz ekonomik şartları ik üçten fazla çocuk sahibi olmak çok zor.
Ama bunun derdine ve önleme aşamasında hep kadınların bir şey yapması bekleniyor. Belki çoğunuz ne alaka diyor olabilir fakat Bunu eşleriniz de yapabilir hanımlar üstelik onların olacağı operasyon çok daha küçük ve etkili. Vazektomi adında bir müdahale. Vazektomi, erkekte sperm hücrelerinin testislerden depolandıkları bölgelere geçişinin cerrahi yöntemlerle kalıcı olarak bozulması işlemidir. Bu işlem sonrasında ejakülasyon esnasında boşalan sıvının dış görünüşünde hiç bir değişiklik olmaz, ancak sıvıda sperm hücreleri olmadığından gebelik oluşmaz.
Hem doğur sancısını eziyetini çek hem de korunmayı düşün. Biraz da eşlerin elini taşın altına koymasında fayda var. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

inthequeue Aynı fikirdeyim. Nasıl korunsam ne yapsam diye düşünüp duruyorlar. Spiral taktırıp iltihap kapan var, sürekli ilaç içmek zorunda olan var birde bunun dışında bazı erkekler prezervatif de sevmiyor istemiyor, lükse bak.

Oykuaygun Burada sürekli görüyorum daha yeni doğum yapmış doğum kontrol yöntemi soruyor neymiş eşi prezervatif bir takıyormuş iki takmıyormuş. Tüplerimi mi bağltsam artık çocuk istemiyoruz diyor. Neden hep kadına yükleniyor bu yük? Kadın zaten hem gebelik hem doğum ve sonrasında yeterince acı çekmiyor mu?

Yemin ederim kadın olmak nekadar zor yaaa bi derdımız tasamız bitmiyor neden herşey bizim üzerımızde dıye hep sorguluyorum :( erkekler hayatı boyunca hiçbirşey görmezken herşey kadına vazife olması beni deli edıyor

Sonuna kadar katılıyorum sonuçta adamdan gelenle hamile kalıyosun adamın korunması lazım kadınlar değil :D