Herkese selamlar kızla, bende hamileliğimi öğrendiğimden beri happymomdayım. Son zamanlara yaklaştıkça sürekli doğum hikayeleri okuyordum ve benimki nasıl olacak diye merak ediyordum. O yüzden sizinlede paylaşmak istedim☺️Doktorum 37.ci haftadan beri haftada bir çatı muayenesi yapıyordu ve o zaman 1 cm açılmam vardı 38. haftada tekrar yaptı ve açılmam 1.5 cm olmuştu iki gün boyunca kahverengi kan geldi iki gün sonra da sümüksü nişanım geldi. 39+0 da gece 11 gibi uyumuştum bir saat uyuduktan sonra çişim geldi tuvalete gittim ve önce çok az suyum geldi uyku sersemi çok anlamadım odaya giderken bacaklarımdan aktı anlaşılamayacak gibi değildi. Sonra hemen hastaneye acile girdik ve yatış işlemlerimiz başladı. Nstye bağlandım ve ebe yarın öğlene doğurursun dedi. Önce suyum geliyordu ardından sancı ama başlardaki sancı çok hafifti. Sonra alttan muayene yaptıkça açılmam gitgide arttı sancılar çekilmeyecek gibi değildi çünkü arada durduğu için dinlenebiliyordum. Sabah 8e doğru açılmam 6 7 cmyi bulunca sancılar dayanılmaz hale geldi ve bana biraz sakinleştirici yaptılar o beni baya rahatlattı sonra 9 cm açılmam olunca doğumhaneye gittik. En korkulmayacak yer burası kızlar çünkü ıkınmam istemsizce biraz geldi ve sancım oldukçada kaka yapar gibi ıkındım ama önemli olan nefesiniz kesilinceye son gücünüze kadar bırakmamak. Kaç ıkınmadan sonra geldi hatırlamıyorum ama çok uzun sürmedi veee 13.45te kızım Asyayı kucağıma aldım. 50 cm 3400 doğdu 🥰
Nacizhane tavsiyelerim:
depend mutlaka alın suyum geldiğinden itibaren ve doğumdan sonra hep kullandım.
hastane çıkışı en az iki tane alın ve zıbın alın.
emzirme sütyeni alın.
kendinize en az iki gecelik alın çünkü terliyorsunuz kirleniyor. Veee hep pozitif düşünün çünkü elbet doğumunuz olacak ve normal sezaryen farketmez iyi bir anne olacaksınız. Bebeğinizi kucağınıza alınca her şey unutuluyor 🥰😍