Vallahi doğurdummmm 😂😂🥰 Kiminin 9 ay kiminin daha fazla çektiği ve sabırla beklediği o günleri geride bıraktım ve bu uzun yolculuğun ardından uzun uzun tüm hikayemizi anlatmak en çok bizim hakkımız diye düşünerek tüm ayrıntılarıyla ve gerçekliğiyle başlıyorum hikayeme ♥️
Öncelikle hamilelikten öncesine değinmek istiyorum çünkü eminim benim gibi birçok anne adayı vardır.. Kızlar ben Fmf hastasıyım.Bu hastalığın bana en büyük eksi getirisi hormon bozukluğu oldu, aşırı tüylenme, adet gecikmesi ve kaçınılmaz Pco. Evlenmeden önce kistler mi dersiniz 2-3 ay adet göremememi dersiniz ne ararsanız vardı bu yüzden doğum kontrol hapı kullanmışlığım da oldu. Bir dönem çapa da tedavi görürken doktorum hamile kalamayacağımı olsa bile çok zor olacağını söyledi.. O gün hastaneye yalnız gitmiştim ve hayatımın en berbat şeyini öğrenmiştim. Eşimle evlenmeden önce ona başımdan geçen herşeyi açık açık anlattım, o kadar iyi kalpliki çocuklara olan aşırı ilgisini görmeme rağmen ben seni istiyorum dedi ve evlendik. Bu arada eşimde de varikosel varmış ama gençken ameliyat olmuş iki defa da kasık fıtığından ameliyat olmuş anlayacağınız ikimizde de sıkıntılar olunca biz heralde anne-baba olamayız diye düşünüyorduk. Evlendikten 5-6 ay sonra zorla düzene girmiş olan reglim tekrar bozulmuştu ve içime hamilemiyim kuşkusu düştü, normalde olmayacak ihtimaline rağmen 2 sene çocuk düşünmüyordum evliliğe alışmak eşimle vakit geçirmek için. Ama o hamilemiyim kuşkusu sonrası yaptığım test negatif çıkınca içten içe bir bebeğimin olmasını istediğimi farkettim ve negatif olduğu için çok üzüldüm böylelikle çocuk gündemimize girmiş oldu. 2 ay denemenin ardından umutsuzluğa kapılmaya başlamıştım çünkü kendimi sürekli test yaparken buluyordum ve hep negatif çıkıyordu, artık doktorun dediği doğruymuş demeye başladım. 2019 Aralık ayında yine reglim 10 gün gecikti, bu sefer inat edip hemen test yapmamıştım, tam yılbaşı akşamı artık dayanamayıp belki yeni yıl hediyemiz olur diyerek test yaptım. Testi tam yaparken kanamam oldu ve yine hüsran, yeni yıla çok kötü başlamıştım.. 3 gün şiddetli ağrılarım oldu, kanamam çoktu, adetim geciktiği için diye düşünmüştüm ama sonra dayanamayıp hastaneye gittik ve kimyasal gebelik yaşadığımı öğrendim.. 2 hafta sonra değerlerim normale dönmüştü, burada bazen 3 ay vs.beklenmeli gibi şeyler okuyorum ama benim doktorum herşey serbest dediği için biz hiç ara vermeden denemeye devam ettik ve ben 1 ay içinde hamile olduğumu öğrendim, ilk defa çift çizgiyi görmüştüm hayatımın en duygusal anlarından biriydi, eşim eve geldiğinde onu koltuğa oturttum ve sana birşey getireceğim dedim, testleri sakladığım dolabın kapağının sesini duyar duymaz anlamış koşarak yanıma geldi yere yatıp dizlerime sarılıp ağladı😭 ve serüvenimiz böylelikle başlamış oldu 😊
- Hamileliğime gelecek olursam hiç mide bulantısı yaşamadım hatta benim iştahım arttı, 36. Haftaya kadar coronaya ve patronunum hiç izin vermemesine rağmen çalıştım ama 32.haftadan sonra biraz zorlandım açıkçası çünkü iş yerim evime uzaktı ayaklarım da çok fazla ödem oluyordu yürümek tam bir işkenceye dönüşmüştü. Ödem dışında 2.trimesterda hep kuyruk sokumu ağrısı yaşadım yatakta dönemediğim zamanlar oldu ne yaptıysam da geçmedi, tüm bu şikayetlerim işten ayrılıp eve geçtikten sonra bitti diyebilirim sadece son zamanlar da klasik hamileliğin vermiş olduğu ağırlık vardı o kadar 😁 Toplamda 18 kilo aldım 😔
- Ve geldik doğum anına♥️ Ben 39+6 da zorunlu spinal sezeryan oldum. Öncelikle yalancı sancılarım hep oluyordu ama doğumdan 2 gün önce daha farklı sancılar geldiği için hergün acaba bugün doğuracak mıyım diyordum😅 Pazartesi günü kontrolüm vardı eşimle birlikte kahvaltı yapıp hastaneye gittik nst’de bebeğimin kalp atışları çok düzensiz çıktı, doktorumun kontrol etti taşikardi olmuş+ mesanesi çok dolu çişini yapmamış suyu da azalmış dedi. Çatı muayenesini de yapıp 2 cm açıklığımın olduğunu riske atmak istemediğini söyledi ve yatışımı yaptı, artık kızımı görmek için sabırsızlanıyordum bu yüzden kabul ettim hemen yatışım yapıldı. Odaya alındım öğlene kadar nst kontrol derken düzensiz kalp atışları bu sefer düm düz çıkmaya başladı, serum ve suni sancı da makine deli gibi ötüyordu bebeğim hiçbir şekilde kabul etmiyordu kalp atışları düzensizdi, doktorum akşam 8′e kadar denedi ama bizde artık korkmaya başlamıştık bu yüzden sezaryan teklifini geri çevirmedik ve kabul ettik. Sonda odada takıldı çok korkuyordum ama hiç acımadı, damar yolu açıldı ve ameliyathane alındım, spinalin daha iyi olduğunu söylediler kabul ettim. Anestezi doktoru belden iğne mi yaptı hiç acımadı sadece ilacın vücuduma yayılmasını hissettim o kadar. Sedyeye uzandım herşeyi hazırlamışlardı ama o kadar yoğunduki o gün hastane sanırım bu yüzden fazla uyuşmamı beklemeden başladılar ameliyata. Doktorlara hissettiğimi söyledim ama dokunmayı hissediyorsun sadece acı duymuyorsun dediler ama açıkçası acıyıda hissettim neşter dokunuşlarınıda.. bebeğim için sabrettim 5-10 dkka’da o güzel sesini duydum sonra bana getirip yandan gösterdiler sadece kafasını gördüm minicikti ama öyle güzeldi ki♥️ Kızımı götürdüklerinden sonra daha fazla dayanamayıp hissediyorum diye bağırdım sonra bana bir sakinleştirici yada anestezi tarzından birşey verdiler sonrasını hatırlamıyorum gözümü açtığımda odadaydım eşim yanımdaydı hatta video çekmiş ne dese önce cevap verip sonra ağlıyorum, iyimisin demiş iyiyim ühüüüü diye ağlıyorum, kızımızı gördün mü demiş gördüm kafası minicikti ühüü diye ağlıyorum😂 Bütün ailelerimiz arkadaşlarımız hepsi yanımızdaydı, gece benimle eşim ve annem kaldı, kızım memeyi çok güzel tutuyor çok güçlü, sütümde hemen geldi ama ikinci gün doymamaya başladı bugün mama takviyesi de yapmak zorunda kaldık. Karnıma bastırma olayını odaya getirdiklerinde yapmışlar ama ben baygın olduğum için hatırlamıyorum bile 💪 ayrıca beni anestezi etkisi gidince kaldırmadılar doğum akşam 8 gibi gerçekleşti beni ertesi gün 8 gibi ayağa kaldırdılar, yataktan kalkması ve ilk ayakta duruş biraz zor ama idare etmek zorundasınız. Gaz için kesinlikle kayısı hoşafı götürün, ben hiç gaz sancısı çekmedim ayağa kalkmadan çıkarabildim inanılmaz rahatlatıyor, gaz sancısı çok kötü çıkaramasaydım böyle kolay toparlanamazdım. Onun dışında hiç baş ağrım olmadı, ilk gün hiç yemek yemedim sadece sıvı tükettim, sonra ki gün hastanenin verdiği yemekleri yedim.
- Tavsiyelerim kesinlikle alacağınız ilk şey gümüş kapak olsun, gögüs acısı çok başka birşey emzirmek tam bir eziyet oluyor yoksa.Gümüş kapak sayesinde benim gögüsüm hiç yara olmadı ama yinede acı var çünkü çok emziriyorum.
- Depent almıştım kanamam az ama yinede rahat oluyor bulaştımı derdi olmuyor.
- Minik cam biberon kesinlikle çantanızda olsun mama vermek zorunda kalabilirsiniz, benim sütüm olduğu halde veriyorum çünkü doymuyor tosun kızım
- 3 takım bebek için elbise götürmüştüm bize yetmedi evden tekrar aldık, altını değiştirirken üst üste hem çişini hem kakasını yaptı kıyafetleri battı, ve biz doğum geç olduğu için 3 gün hastanede kaldık doktorum göndermedi.
- kendim için bir pijama takımı 2 gecelik almıştım, doğumdan sonra pijama takımını giydirmişler gayet rahattım, ikinci gün terlediğim için gecelik giydim akşama doğru çok fena rahatsızlandım. Annem üşütürsün lohusasın yanıyorum diyip bide üstünü açıyorsun dedi dinlemedim, soğuk almışım sağ tarafıma felç inmiş gibi oldu hemen sıcak su torbasıyla filan vücudumu terletip düzelttiler ama çok kötüydü🤦 Sonrasında evden 2 takım daha pijama takımı getirdiler hep pijama giydim.
Aklıma gelen herşeyi yazdım çok uzun oldu daha fazla uzatmak istemiyorum merak ettiğiniz şeyleri sorabilirsiniz 🌼 Allah isteyen dileyen ve hakkıyla bakabilecek herkese bu duyguyu tattırsın, o minicik ellerin size dokunması bile paha biçilemez ♥️