Evet hanımlar artık tecrübelerimi bende sizinle paylaşacağım.. Benim doğum hikayem şöyle..🥰🥰
Hamileliğimin basından beri hep normal dogumn istedim psikolojik olarak kendimi hep ona hazırladım sezeryandan inanılmaz derece korkuyordum.. hamileliğimin başları hafif mide bulantıları ve tiksinmeye geçti ama ağır geçirmedim.. sürekli yedim herşeyden vitamin almaya çalıştım 2.trimester dönemim gerçekten balayı gibi geçti..3.trimesterde artık ağırlasmaya başladım kabızlık çok çektim ama üstesinden geldim ve artık son haftalarım bebegimin gelişimi çok iyiydi ve normal doğum görünüyordu kontrollerimde de.. Bende evde her gün temizlik egzersiz hurma ne yapılması gerekiyorsa yaptım takı 36.haftama kadar doktor diyordu zaten başı çok aşağıda fazla beklemez gelir diye o hafta çatı muayenesinde çatımın dar olduğunu ve yuvarlak değilde üstü düz olduğunu öğrendim.. doktorum normal doğumda çocuk ilerlemeyebilir yada omuzu takılabilir seni son anda sezeryana alma ihtimalimiz yüksek ama istersen yine bekleyelim normali dedi bende riske atmak istemedim bebeğimi.. Evet çok istiyordum normal doğum ama bunu bebeğime yapamazdım.. Hep dua ettim Allaha normal istiyorum ama hakkımda hangi doğum hayırlısı ise o olsun diye ve ben sezeryana karar verdim yine son ana kadar dua ettim bu verdiğim karardan pişman olmayım diye ve doktorum sezeryan günü verdi birkaç gün sonraya..Bende o süre içerisinde kendimi sezeryana alıştırmaya çalıştım çünkü korkum devam ediyordu.. o gün geldi çattı ben büyük bir heyecan ve korku ile gittim hastaneye.. belden aşağı uyusturcaklardi doktorum bunu önerdi rahat edersin diye doktorumun tavsiyesine uydum.. iyiki de uydum belden yapılan iğneyi hiç hissetmedim kızlar emin olun damar yolu daha çok acıtıyor.. hemen uyuşma hissettim beni yatırdılar sadece 5 dk içerisinde bir ağlama sesi duydum bu benim bebegimin sesiydi ve o anda üstten direk bana gösterdiler müthiş bir duyguydu bende korku denen hiç birşey kalmadı..sonra bebeğimi yan tarafta silmeye götürdüler bende onu izledim o an bana sakinleştirici yaptılar dikiş atılıyor diye çok güzel uykum geldi ama bilincim açık.. bebeğim o tekrar getirdiler onu öpüp kokladiktan sonra babaya göstermeye götürdüler bende o ara biraz kestirdim😃ve bu arada doktorum bebeğin kordonu boynuna 3 tur dolanmış dedi ve normal doğum olmazmış ve ne kadar doğru karar verdigimi anladım ve herseyde bir hayır varmış onu gördüm iyikide normal doğum diye diretip beklemedim 15 gün vardı 40.hafta mi doldurmaya beklesem bebeğime zarar verecektim belkide .. 40 dk sürdü nerdeyse beni çıkardılar hemen odaya hastaneden çok memnun kaldım bu arada..