Kızlar merhaba hikayemi biraz geç yazıyorum kusura bakmayın biraz üzgünüz çünkü😥
Görenler biliyordur 38.hafta başlangıcında çatı muyanem vardı gayet uygunduk normal doğum için 1 cm de açıklığım vardı, Pazar günü ilişkiden sonra kanlı akıntı gelince doktorum nst çektir dedi hastaneye gittik rutinlerimde yapıldı tahlillerde idrarda protein çıktı gebelik zehirlenmesi demek zaten bacaklarımda baya şişmişti ellerim uyuşuyordu tansiyonum baya yüksekti gözüm kararıyordu ara ara ve o hafta sancı da hissediyordum düzensiz, kendi doktorum sabah hemen gel dedi hazırlandık gittik seni bekletemem daha fazla eşyalarını al gel gecikmeden suni sancıyla başlayalım olmadı sezeryane döneriz dedi
yatışım yapıldı, ilk olarak rahim ağzı yumuşatıcı ilaç konuldu vajinama adet sancısı gibi sabaha kadar onunla yattım ebe açıklığı kontrol etti 2-3 cm oldu sabah 4 cm di ve bu arada çok açtım sadece sıvı alıyordum sezeryan ihtimalide olduğu için sabah 9 gibi doktorum geldi suyumu patlattı suni sancıyı taktı sonra tabi sancılar başladı açılma arttıkça çok zorlanıyordum yalan söylemiycem kızlar hiç baya sancı çektim nefesim kesiliyordu bazen bana epudiral takın dedim 5-6 cm olmuştum 11,30 gibi ıkınma hissini yapamayabilirsin dedi sezeryane alın artık o zmaan dayanamıyorum dedim bu kadar çektin azıcık daha sabır dediler o ara hep yürüyerek karşıladım sancıları ebe sürekli kontrol ediyordu ben inledikçe saat 12,30 1 gibi artık sancı geldikçe alağı çömel ıkın diyor bende sancı en çok popoma ve bel kısmıma vurdu ıkınma kısmında çok zorlandım gerçekten 1,30 da 8-9 cm olmuştu artık dayanamıyordum hadi aşağıya dediler doğumhanede de sancı geldikçe ıkındım ebenin desteğiyle bi ara dedim beceremiyorum sezeryane dönecek herhalde derken bağıra bağıra ıkınmışım herhalde bebeğim karşımdaydı saat 2,10 da doğdu o içimden çkınca ne dikiş hissettim ne ağrı ne de acı biraz dikişim oldu sadece yürüyerek odama çıktım bir saat sonra duş aldım tuvaletimi yaptım çok iyiydim gerçekten ta ki çocuk doktoru kalpte üfürüm var ekg için başka bir hastaneye sevk wdeceğiz dedi yoğun bakım yoktu benim hastanede sabah gelecek diye bekliyorduk eşim ve annem gitti medical park bahçelievlerdeki kardiyoloji uzmanı anne gelsin emzirsin bi bakalım demiş ben normal doğum yaptığım için zaten iyiydim taburcu oldum saat 3 gibi gittik bebişimi gördüm emzirmeye çalıştım mamada verildi sonra doktor kalp kapakçıklarının ikisinde sorun var pazartesi balon takacağız dedi bu sorun ne ultrasonda ne de detaylılarda gözükmemişti kendi doktorumla görüştük hemen gözükmeyebiliyor dediler ciddi bir hastalık ile doğdu bebeğin sürekli takip edilecek belkide ömür boyu dediler biz tabi şok olduk alıp eve gelicez diye bekliyorduk eve annem eşim geldik sadece çok üzüldüm hiç beklemiyordum o kadar acı çektim ki normal doğumda sonrasında iyi oliyim ona kendim bakiyim diye hiç yalan söylemiycem normal doğum doğurana kadar hiç kolay değil herkesim bünyesi açılması farklı oluyot benim en çok zorlandığım canımın acıdığı yer ıkınma kısmı oldu ama şuan çok iyiyim şükür iyiki sezeryan olmamışım bu arada ne hurma yedim ne squat yaptım ayaklarım şişti çünkü 8.aydan beri 37.haftada işi bıraktım zaten 38.haftada doğurdum
hastanede depend çok işime yaradı aşırı kanamam olmadı ama sızdırmıyor rahattı
sormak istedikleriniz varsa yanıtlarım şuan aklıma hu kadarı geliyor biraz moralim bozuk
sizlerden dua bekliyorum Pazartesi alıp evimize getirelim inşallah