MystryYYy Tubaa1 19. Haftada acil serklaj oldum. Enfeksiyon riski disinda bisi demedi doktorum ama. Ameliyat sonrası antibiyotik tedavisi görüyoruz genelde. Ben surekli yatmak zorundayım bebegi sadce dikis tutuyor cunku. Kisiden kişiye degisebiliyor bu durum. Wc dsnda kalkmam yasak yemek bile yatarak yiyorum.
Beyzaasiriinn Tubaa1 12 haftalıkken oldum serklajımı daha önceden erken doğumum var diye 1 hafta yattım sonrasında kontrollü şeklide normal hayatıma döndüm gel gelelim ki 17 haftada kızım dikişlere baskı yapana kadar büyüdükçe baskı yaptı ve bende yatağa dönüş yaptım şimdi ister istemez ayakta uzun süre durunca ağrım başlıyo 23+5 iz bu arada 😊
Mrymmm__ MystryYYy suan kac haftaliksiniz? Gecmis olsun rabbim sag salim kucagina almayi nasip etsin yawrunu ❤️
Bsrymrt Beyzaasiriinn Merhaba 13.haftada 3.5 cm ölçtu rahim uzunluğumu normal dedi sizin kaçtı 12.haftada serklaj olmadan önce uzunluğunuz
Mrymmm__ MystryYYy bende 21 haftamda fark edildi rahim agzi yetmezligi 0,5 mm di ve hunileşme vardi apar topar hastaneye yatirildim WC bile kalkamazdim yani yatagimin yani basina getirilmisdi.. sonra enfeksiyon ve bakteri cikti antibiyotik serum takildi 7 gün ve fitil kulandim 7 gün sonra yavas yavas toparladi önce Pesser halka takilacak dediler ama rahimim yumusak ve tekrar bakteri olusur bebege gider diye takmaktan vazgecildi 7 hafta hastanede kaldim hep 7-10 mm arasinda gidip geldi rahim agzi .. Pazartesi kontrolle gittimde 20 mm olmuş çok sükür 🤲🏼 Ve öyle böyle 30 hafta olduk ALLAH yardimcimiz olsun bol bol dua edelim rabbim hakimizda hayirlisini versin ❤️
Tubaa1 Ben de olacağım şuan 12+2 yiz. Doktor şöyle bi tabir söyledi rahim ağzı 8 mm olması durumunda dikiş atıyoruz dedi ama senin 6,5 mm gene de atalım dedi . Bazıları 23 mm 32 mm falan tabirler kullanıyor riskli miyim diye merak ediyorum. Benim normal daha önce 8 haftalık düşüğüm oldu düşükten kalma tüplerim zarar gördüğü için ameliyata girdim orda dedi doktorum servikal yetmezliğin var hamile kalırsan dikiş atarız demişti . Çok şükür önceden görmüş olduk
MystryYYy Mrymmm__ insallah cnm benim insallah bende o haftalari gorebilirim. Bnm rahim agzm.tamsmen acilmisti dikis tutuyor sadece doktors kendiliginden uzarmi tekrsr diye sordum ben ama.zannetmiyorum uzamaz genelde dedi. İnsallah benimde uzar ve bebegim saglkla zamaninda dogar
Beyzaasiriinn Bsrymrt 4-4.2 cmdi ama benim önceden erken doğum olduğu için serklaj atıldı önlem amaçlı
Bsrymrt Beyzaasiriinn 12 haftada 3.5 cm ölçtu yuregime su serptin çok sağol riske Atma diktir diyor sanirim serklaj olucam
Beyzaasiriinn Bsrymrt için rahat eder stres yapma anestezi altında oluyosun 15-20 dakikada bitiyo zaten
Tubaa1 Ben dün oldum kızlar, çok şükür iyi geçti 🤲🏻Tam 13. Haftada oldu. Çıkınca çok ağrım vardı , ağrı kesici ile atlattım çok şükür . 1 ay sonraya kontrol verdi , ayda 1 antibiyotik, proloton iğneye devam ve fitil progestana devam .